Dlaczego moja kotka liże koc?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Słuchajcie, mam taki problem: moja kotka bez przerwy liże kocyk w swoim legowisku albo na moim łóżku. Na początku myślałam, że to po prostu taki jej tik, ale teraz już sama nie wiem... POMÓŻCIE!!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

47 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • M
    Mémèrôchats Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Może to dlatego, że została za wcześnie porzucona przez matkę. Zupełnie jak koty, które ugniatają łapkami (albo udeptują). Kot mojego syna z kolei ssał... moje włosy. Mounette wciąż miewa jeszcze czasem takie okresy, kiedy sobie ugniata.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry

Właśnie przeczytałem wasze komentarze, dziękuję za udział w dyskusji... Chciałem tylko wspomnieć, że jeśli kot, niezależnie od wieku, ciągle liże podłogę, koc lub inne miejsca poza swoim ciałem podczas codziennej toalety, należy skonsultować się z weterynarzem i zrobić badania krwi. Może to bowiem świadczyć o problemach trawiennych, a nawet o cukrzycy. Jeśli zauważycie, że wasz kot bez przerwy liże jakieś miejsca lub je podgryza, koniecznie trzeba go przebadać. Warto też zajrzeć do poradników i innych informacji w sekcji „Zdrowy kot”.

K.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

JEŚLI CHCECIE WZIĄĆ UDZIAŁ W KONKURSIE, WEJDŹCIE NA ARTYSTA PASJONAT KOTEK I PIESEK

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No i właśnie! Właściwie to w ogóle nie wiesz, w jakim wieku została zabrana od mamy? Bo jeśli została oddzielona od matki zbyt wcześnie, to teraz zachowuje się tak, jakby ją ssała – to ją uspokaja. Czuje się wtedy trochę jak wtedy, gdy była maluszkiem, wtulona w mamę podczas karmienia 😉 Spróbuj jednak choć trochę jej na to nie pozwalać ;) Od jak dawna to trwa?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No to u mnie podobnie – mam 7-miesięczną kotkę, która wylizuje mój koc i nie wiem kompletnie, o co chodzi. Na początku myślałam, że może jej po prostu smakuje, ale teraz to już przesada. Zaczęło się to jakieś 3 miesiące temu i nie przestaje. Pomóżcie, proszę! 😐
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moja kotka ma 7 miesięcy i liże mój koc na łóżku!!!! Możecie mi napisać jakąś inną odpowiedź niż wszyscy, proszę? 😋
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No tak... może jest głodny... albo chce się zamienić w kurczaka ^^

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie przejmuj się, to nic takiego. Koty są dziwne i czasem robią jakieś głupoty. Mój kot na przykład sterczy przed lodówką, jak tylko zgłodnieje!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moja kotka ma 10 lat i nie jest wysterylizowana. Tak naprawdę nie wiem, czy została wcześnie zabrana od matki, bo po prostu ją dostałam!!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Straciła mamę? Jeśli tak, to może stało się to, gdy była jeszcze malutka i nie mogła już ssać mleka od mamy, więc teraz pewnie ciumka twój kocyk.
    Przetłumaczony francuski
  • 40 komentarzy na temat 47

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post