Jak usunąć czarny smar lub olej z kotka, którego właśnie uratowałam?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
To naprawdę piękny gest z Twojej strony ;) <3 👏
O tak, to świetny pomysł, dzięki! Od razu wypróbuję to z moim Vichym. 👍
Tak, widzę to wyraźnie. Myślę, że samo regularne masowanie może wystarczyć, żeby to zeszło. Spróbuj też chusteczek do demakijażu dla kobiet – są dość tłuste i świetnie zmywają eyeliner (który jest na bazie substancji ropopochodnych), więc wydaje mi się, że to też może ewentualnie pomóc się tego pozbyć.
Etap z płynnym tłuszczem minął tydzień temu, teraz została mu taka twarda skorupa mocno przyklejona do skóry i sierści. Jak próbuję to zdjąć palcami, to wyrywa mu się cała sierść. Nie wydaje mi się, żeby mąka tu w czymś pomogła. Zobaczcie te czarne kropki na zdjęciu.

Dobry wieczór Kitta,
Żeby wchłonąć cały ten tłuszcz, trzeba tego malucha całego obsypać mąką... :-)
Tak! Mąka wchłonie tłuszcz. Nie krępuj się i posyp go porządnie, nie żałuj jej! (nawet między paluszkami, na opuszkach itp., uważając oczywiście na jego oczy). Zostaw tę mąkę na dłuższą chwilę (zrób to w pomieszczeniu, w którym nie nabrudzi Ci w całym mieszkaniu). Potem pod żadnym pozorem go nie czesz! Tylko od razu umyj go odtłuszczającym płynem do naczyń, ale koniecznie NEUTRALNYM (najlepiej bio). Wysusz go bardzo dokładnie i powtórz cały proces dwa dni później, jeśli nadal zostaną jakieś resztki...
Powodzenia!...
8 komentarzy na temat 8