Jaki jest koszt leczenia kociego kataru? Proszę o pomoc

K
Kimberleynbc Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Mój kot Nougat ma chyba wszystkie objawy kociego kataru. Idziemy jutro do weterynarza, ale chciałabym się dowiedzieć, jaki jest średni koszt leczenia, bo to rodzice płacą (jestem niepełnoletnia). Chcę, żeby wiedzieli, jakiego rachunku mogą się spodziewać! Dzięki za wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

9 odpowiedzi
Sortuj według:
  • B
    Blakynou Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Aktualnie przy drugim nawrocie u mojego kota zapłaciłam jakieś 370 zł 😦 ale już czuje się lepiej, a to przecież najważniejsze.

I tak, to bardzo poważna choroba, przez którą koty mogą umrzeć, bo z czasem przestają po prostu oddychać.

Przetłumaczony francuski
    K
    Zgłoś

Cześć,

Nie, nie, to było dokładnie około 205 zł za wizytę i leczenie. W mojej okolicy wizyta kosztuje od 95 do 110 zł, zależnie od weterynarza. Nie pamiętam już dokładnie kosztu samych leków, ale tak to właśnie wyszło.

Przetłumaczony francuski
    K
    Zgłoś
    No więc Nougat ma katar koci. Pani weterynarz nałożyła mu maść do oczu i dała zastrzyk z antybiotyku. Przez 4 dni musi brać Doxyval w tabletkach (substancja czynna: doksycyklina) – 3 razy dziennie, a przez tydzień, rano i wieczorem, mamy stosować sól fizjologiczną. Według weterynarza to nic groźnego, bo choroba została wykryta w porę. Całość kosztowała około 210 zł.
    Przetłumaczony francuski
    K
    Zgłoś

Weterynarz wyznaczyła nam wizytę na jutro na 17:15. Dzisiaj nie było szans na żaden wolny termin. Dam wam znać jutro, jak już będziemy po konsultacji.

Przetłumaczony francuski
    K
    Zgłoś
    Jasne, dziękuję, to mnie uspokoiło. Nie ma problemu, będę dawać Wam znać na bieżąco.
    Przetłumaczony francuski
    Laura140
    Laura140 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

U mojego też była pomarańczowa wydzielina z oczu i kaszlał, ale poza tym nic więcej. Jeśli antybiotyk zostanie podany na czas, to wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, żeby cały czas jadł – to dobry znak.

Daj znać, jak już będziesz po wizycie u weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    K
    Zgłoś
    Dzięki. Mam jeszcze jedno małe pytanko: czy to jakaś poważna choroba? On wciąż normalnie je.
    Przetłumaczony francuski
    Laura140
    Laura140 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, mój kotek miał właśnie początki kociego kataru i weterynarz policzył mi za to około 320 zł.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie mam pojęcia, a u weterynarzy ceny często się od siebie różnią.
    Przetłumaczony francuski
  • 9 komentarzy na temat 9

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post