Jakie jest męskie określenie na takiego 'łobuza' czy 'ancymona'? ;)

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Co za niedorzeczny pomysł mi wpadł do głowy, żeby dawać moim futrzakom rano odrobinę mokrej karmy?? Od tego czasu, dzięki BB Harleyowi, co rano mam w domu cyrk, żeby tylko wyciągnąć mnie z łóżka. Marudzi prawie non-stop w sypialni i na łóżku, zaczepia Felię, żeby dostała burę, a jeśli po chwili nadal się nie ruszam, zaczyna robić coś, o czym doskonale wie, że mu nie wolno i co wymusi moją natychmiastową reakcję: ostrzy pazury na ścianach i zasłonach! Nie robi tego nigdy nigdzie indziej ani o żadnej innej porze dnia. I choćbym nie wiem ile pryskała Feliwayem w tych miejscach, mój mały ancymon ma to gdzieś! Zresztą to normalne, to nie jest znaczenie terenu, tylko bardzo sprytna metoda odwetu. \/p>

\/p>

Krótko mówiąc, jest po prostu nieznośny. Marius, wyjdź z tego ciała! Lol\/p>

Jednocześnie nie mogę przestać podziwiać jego sprytu – idealnie wyczuł, co sprawi, że od razu zareaguję i wyskoczę z łóżka. Kto twierdzi, że koty nie są inteligentne? ;)\/p>

\/p>

Jakie jest męskie określenie na takiego 'łobuza' czy 'ancymona'? ;)\/p>\/p>

\/p>

Jak się oprzeć takiemu kochanemu pyszczkowi? :)\/p>

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Właściwie to mój tytuł był takim żarcikiem, bo „łobuziak” to od samego początku jedno z przezwisk BB Harleya ;) Hi hi, niezłe głodomory z tych rudych chłopaków! :)
    Przetłumaczony francuski
    Silja
    Silja Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cieszę się, że Winny traktuje cię już jak kumpelę :) To będzie dla ciebie miła odmiana, mieć kota, którego faktycznie widać :-)

Co do imienia, to nie mam pojęcia, bo nie mam kocura. Na Moccę mówię „moja mała krówka”, bo jak tak się wyłoży na dywanie, to od razu mi się z tym kojarzy. A Chili sama nie wiem, to po prostu Chili!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Euqi, widziałam Twój post rano, zanim pojechałam odebrać Winny’ego. Przez całą drogę (do schroniska mam godzinę jazdy) zastanawiałam się nad jakimś innym męskim określeniem niż „urwis” i nic nie przychodzi mi do głowy. Wszystkie słowa, które wpadają mi do głowy, są rodzaju żeńskiego – można by pomyśleć, że facetom (albo samcom) nie wolno psocić. Winny ledwo co przyjechał, a jak tylko wyciągnęłam saszetkę, to wyprzedził mnie w kuchni, wskoczył na blat i wyglądał, jakby chciał mi powiedzieć, że idzie mi to zdecydowanie za wolno. Lol, najwyraźniej wszyscy są tacy sami, mi też przyda się dla niego jakaś ksywka.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    BB Harley też tak robi na stelażu La Boxeuse, ale to mi przeszkadza mniej niż ściany czy zasłony (mam ochraniacz na stelaż), więc teraz najwyraźniej przeszedł na wyższy poziom ;)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mój Sushi robi to na stelażu łóżka, żeby wszyscy się myli :/
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

U mnie na blacie wygląda to podobnie, P'titefleur, tyle że ja mam tylko trójkę ;)

Ale to im nie przeszkodziło kilka dni temu w zwaleniu miseczki na podłogę! A że są ceramiczne (podaję mokre jedzenie osobno, nie z chrupkami), musiałam najpierw pozbierać skorupy, zanim dostały jeść. Nie były zbyt zadowolone! Lol

Niezły łobuziak z tego łakomczucha, Magimiz, wyobraź sobie! :D

Może spróbuj dawać jej ten smakołyk o innej porze dnia, Ganache, i nie codziennie to samo? Na początku pewnie będzie piekło, ale w końcu powinna się uspokoić, kiedy nic już nie będzie dostawać zaraz po tym, jak wstaniesz.

Swoją drogą zastanawiam się, czy sama tak nie zrobię u siebie, żeby uratować ściany i zasłony w sypialni...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mam ten sam problem z Ganache i z czasem jest coraz gorzej... Jeśli nie dostanie mokrej karmy albo chociaż odrobiny szynki w kilka sekund po tym, jak się obudzę, to dosłownie dostaje szału! To bardzo uciążliwe i nie mam pojęcia, jak temu zaradzić. Uwielbiam sprawiać jej przyjemność, ale to, że biega wszędzie jak szalona, puszy ogon i z furią drapie drapak, jest aż trochę przerażające!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

„Ach, jak one czegoś chcą, Magimiz... Ale on jako jedyny z całej trójki tak robi. Co prawda pozostałe dwa bardzo się cieszą, że wstaję i wyprzedzają mnie w drodze do kuchni, ale czekają grzecznie”.

Hehehe, każdy ma swój charakterek, to niezły urwis, jakby to ujął Flam ^^'

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dwa wieczory w tygodniu, we wtorki i piątki... ojej... to przecież dzisiaj! Daję Voyou, Flemmingowi i Harrii saszetkę albo małą puszkę Almo Nature... Corazon nie chce, a pozostałe koty w hoteliku dostają tylko suchą karmę.

Voyou dostaje specjalną saszetkę Urinary, a dwa pozostałe jedzą normalnie.

Widzielibyście, jaki mamy meksyk w kuchni... już jak tylko futrzaki zauważą saszetki... są wszędzie na blacie... mimo że każdy kocur ma przecież swoje miejsce do jedzenia.

I wteeeedy, jak otwieram pierwszą saszetkę... mam trzy głowy na rękach...

„Szybciej... mamuś... za wolna jesteś...” „to dla mje... to dla mje...”

Nawet nie wiecie, w jakim tempie nakładam to na talerzyki...

Kiedy każda mała główka siedzi już w swoim talerzu, w kuchni zapada całkowita cisza...

Czasami trochę oszukuję... i przygotowuję wszystko wcześniej...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No cóż, crapouille to jego ksywka ;)

I robię to Flam, naprawdę robię! ;)

Ach, jak one czegoś chcą, Magimiz... Ale on jako jedyny z tej trójki tak robi. Jasne, pozostała dwójka bardzo się cieszy, gdy wstaję i wyprzedzają mnie w drodze do kuchni, ale czekają grzecznie.

No i widzisz Civa, to samo, Hulys robi coś, czego mu nie wolno – dobiera się do wykładziny i Twoich stóp :)

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 13

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post