Kot, który uwielbia sałatę!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Niektóre z moich kotów uwielbiają liście sałaty!

Jak tylko ją myję, zaraz zjawiają się, żeby podkraść listek i go zjeść. Nawet jak jakaś sałata wystaje z klatki mojego ptaszka (on też ją uwielbia), to zaraz przychodzą, żeby ją spałaszować!

Czy sałata nie szkodzi kotom?

I czy to normalne, że tak bardzo im smakuje?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

21 odpowiedzi
Sortuj według:
  • D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

@Gabrielle, studentka weterynarii

Chyba przeglądasz to forum od złej strony...

Odpowiadasz na pytania z 2010 roku. Zwierzaki, którym doradzasz, to dzisiaj już super-seniorzy albo nie ma ich już na tym świecie 😉

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Niektóre koty faktycznie lubią sobie czasem podgryzać warzywa czy liście sałaty. Nie martw się, w małych ilościach nie jest to niebezpieczne. Sałata składa się w dużej mierze z wody, więc nie niesie ze sobą ani szczególnych korzyści, ani większego ryzyka, o ile jest podawana w niewielkich porcjach i jest dobrze umyta (żeby uniknąć pestycydów czy innych zanieczyszczeń).

Takie zachowanie jest zupełnie normalne: niektóre mruczki po prostu lubią to, że liście są chrupiące albo mają świeży smak – trochę tak, jak interesują się kocią trawką. Pamiętaj jednak, że sałata nie może zastępować ich głównej diety, która musi być dostosowana do potrzeb kotów jako bezwzględnych mięsożerców.

Podsumowując, możesz im na to pozwalać od czasu do czasu bez obaw, ale niech to pozostanie tylko małym, okazjonalnym przysmakiem.

Pozdrawiam,

Gabrielle

Przetłumaczony francuski
    Cats Food
    Cats food Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wielu opiekunów zastanawia się, czy koty mogą jeść krewetki. Odpowiedź brzmi: tak! Koty mogą jeść krewetki, ale w odpowiednich ilościach. Trzeba jednak wziąć pod uwagę kilka ważnych szczegółów.

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Miałem kiedyś kota, który uuuuwielbiał...... ciecierzycę.... i buraczki pokrojone w małą kosteczkę.... kiedy sami je jedliśmy.... dostawał swój mały talerzyk i wszystko zjadał do czysta......

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój Horatio też lubi sałatę o_0

Zdarza mu się pożuć listek, kiedy ją przygotowuję :) Może to dobrze robi na jego trawienie!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Lool :p Całe szczęście, że moje nie mają ochoty schrupać mojego ptaszka (bardziej ciągnie ich do sałaty, nie powinny za bardzo przytyć :p)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Może to jakieś koto-króliki!! Nie no, żartuję!! Oryginalnie, mój woli ptaszki z mojego ogrodu!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

hihi, niesamowite, jest zupełnie jak Fripouille, to też taki mały kotek wegetarianin. Przynajmniej nie jest jedyny XDD ^3^

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój kot uwielbia czekoladę i to nie pierwszy raz, kiedy przyłapuję go w szafce. Różnica jest taka, że teraz mamy duże drzwi – wystarczyło jedno machnięcie łapą i już był na trzeciej półce. Nieźle się ugościł... nie zostaje mi nic innego, jak tylko przełożyć zakupy w inne miejsce.......

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

hihi :p

ja jeszcze nie próbowałam z oliwkami, ale myślę o tym, myślę ^^

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 21

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post