Mój kot je myszy

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Przedstawiam Wam mojego kota, Pipette. Został wykastrowany, gdy był jeszcze mały, ale wciąż jest świetnym łowcą.

Łapie myszy, bawi się nimi, zabija je, a potem po prostu je zjada.

Robi to prawie codziennie.

Sporo je, ale pozostaje szczupły, a dzisiaj po raz pierwszy zwymiotował.

Poza tym czuje się dobrze.

Czy mam się czym martwić?

Miłego dnia

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

9 odpowiedzi
Sortuj według:
  • L
    Linou Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mój poluje i zjada swoje zdobycze, ale zawsze zostawia mi mysie flaki. Nie mam pojęcia, jak on to robi – zjada całą resztę poza tymi bebechami, no kosmos!!! Ale regularnie go odrobaczam i bardzo dbam o mojego kota!
    Przetłumaczony francuski
    M
    Mamicool Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mój kot też zjada myszy, które upoluje, a potem choruje. Nie wiem już, co robić, bo w domu jest naprawdę dobrze karmiony. Jego siostra MAYA bardzo rzadko wychodzi i nawet jeśli zdarzy jej się coś upolować, to nie zjada swoich zdobyczy.
    Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Nie dasz rady powstrzymać kota przed jedzeniem myszy, chyba że zamkniesz go w domu, co byłoby dość okrutne, skoro jest przyzwyczajony do wychodzenia.

Jedynym rozwiązaniem jest regularne odrobaczanie – najlepiej skonsultuj się w tej sprawie ze swoim weterynarzem.

Widzę, że masz dwa koty, więc oczywiście trzeba odrobaczyć oba.

Do usłyszenia!

Przetłumaczony francuski
    C
    Chloe ouy Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, chciałabym jakoś powstrzymać moją kotkę przed jedzeniem myszy. Ostatnio zwymiotowała około dziesięciu robaków, które wyglądały jak makaron tagliatelle. Weterynarz powiedział nam, że to właśnie przez myszy ma te wszystkie pasożyty. Macie jakieś rady? Mieszkam blisko pól, więc o myszy u nas nietrudno.
    Przetłumaczony francuski
    Teemteem
    Teemteem Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zadzwoń do asystenta lub weterynarza i dopytaj o ten produkt.

W zależności od tego, co ci powie o tych tabletkach, możesz spróbować schować lek w specjalnej paście smakowej ułatwiającej podawanie leków – to taka miękka, smaczna masa, którą oblepia się tabletkę. Zazwyczaj przy podawaniu leku sprawdza się to bardzo dobrze.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć,

Dzięki wielkie za wszystkie wasze odpowiedzi. :)

Znalazłam naturalny środek na odrobaczanie tam, gdzie zazwyczaj robię zakupy.

Widzę jednak, że to są tabletki.

Jak podać coś takiego kotu, żeby to połknął?

http://www.aroma-zen.com/animaux-jardin/tiques-puces-autres-parasites/phyto-vermi-30comprimes-phyto-compagnon-p-7274.html

Czy lepiej iść do weterynarza, żeby go odrobaczył?

A wy jak to robicie?

Jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedzi.

Miłego dnia!

Przetłumaczony francuski
    Teemteem
    Teemteem Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, jeśli myszy są z pól, gdzie stosuje się opryski, to rzeczywiście może być szkodliwe... To przykład z życia wzięty... Z drugiej strony, jeśli je „zdrowe” myszy, to po prostu kocia natura. Wymiotowanie od czasu do czasu to żaden powód do zmartwień, chyba że zauważysz, że dzieje się coś jeszcze, co faktycznie „nie gra”.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dopóki regularnie go odrobaczasz, nie ma żadnego problemu.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobry wieczór Sophie, to zupełnie normalne, że Twój kot łapie i zjada myszy. Kot to z natury wielki łowca i nigdy mu tego nie zabronisz 👋

Przetłumaczony francuski
  • 9 komentarzy na temat 9

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post