Mój kot jest zamknięty u sąsiadów!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Od wczoraj rano mój 5-miesięczny kocurek, Pixel, nie wrócił do domu... Na początku myśleliśmy, że po prostu wybrał się na dłuższy spacer niż zwykle, jak każdy szanujący się kot...

Ale dzisiaj rano, kiedy go wołaliśmy, usłyszeliśmy miauczenie dobiegające z domu moich sąsiadów!

Problem polega na tym, że ci sąsiedzi wyjechali wczoraj rano i nie wiemy, na jak długo! Nikt w okolicy nie ma do nich numeru komórkowego, mają tylko stacjonarny -_- ...

Wiecie może, jak długo taki maluch wytrzyma bez jedzenia i picia? Macie jakieś pomysły, co można zrobić, nawet te najprostsze?

To mój pierwszy kot, więc niekoniecznie się na tym wszystkim znam...

Dzięki, że doczytaliście do końca i z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi! :')

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

8 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

U mnie to samo, tyle że w domu i trwa to już od wtorku (mamy niedzielę). Co w takim razie robić??

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Twój kot wszedł do domu sąsiadów, ale zastanawiam się, jak? Jeśli Twój kot wszedł przez jakąś szczelinę w domu, to na pewno może też nią wyjść... (to był tylko przykład). Poza tym sprawdź dom sąsiada i zobacz, czy nie ma tam jakiegoś innego wyjścia... Albo zadzwoń do jakiejś organizacji prozwierzęcej, na pewno Ci pomogą. Możesz też spróbować zadzwonić na policję – nigdy nie wiadomo, może akurat jakoś pomogą.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    I jak tam? Coś nowego?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To faktycznie bardzo trudna sytuacja...

- Zawsze można mieć nadzieję, że sąsiedzi odsłuchają wiadomości. W międzyczasie warto zostawić im ich kilka.

- Może jakaś fundacja prozwierzęca mogłaby coś zrobić? Zawsze możecie spróbować do nich zadzwonić i zobaczycie, co Wam odpowiedzą.

- Straż pożarna? Nie zawsze przyjeżdżają do zwierząt... ale spróbować nie zaszkodzi!

- Policja? To samo, z tym że oni są jeszcze mniej chętni do ratowania zwierzaków w potrzebie...

Przykro mi, że nie mogę Wam bardziej pomóc, ale tak jak wspomniałam na początku, to dosyć skomplikowana sprawa...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Udało nam się zdobyć ich numer komórki, ale włączyła się poczta głosowa... pozostaje mieć nadzieję :/

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No znajdź jakieś rozwiązanie... albo nawet po straż pożarną zadzwoń...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Zapalenie wątroby?

Co mogłaby zrobić policja?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ojej... sytuacja jest dość skomplikowana ^^ ja bym dzwoniła na policję... u kota może dojść do zapalenia wątroby, jeśli nie je przez 4 dni... a picie... to przecież kwestia życia i śmierci, tak mi się wydaje.
    Przetłumaczony francuski
  • 8 komentarzy na temat 8

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post