Mój kot kładzie się w zlewach

Petit-Esprit
Petit-esprit Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Zastanawiam się nad jedną rzeczą.

Moja kotka, która jest już dość wiekowa, od niedawna zaczęła kłaść się w zlewach, wannie czy pod prysznicem. Nawet tam sypia (zobaczcie zdjęcie). Kiedy próbuję ją położyć na posłanku (które jest przecież 1000 razy wygodniejsze), ucieka gdzie pieprz rośnie. Wybiera naprawdę mało komfortowe miejsca (np. na górze drukarki, na klawiaturze komputera, na zewnątrz w mokrej trawie, na krawędzi dowolnej powierzchni...). Jeśli macie pomysł, skąd to się może brać i czy jest na to jakieś rozwiązanie, dajcie znać. Dzięki!

Iris

Mój kot kładzie się w zlewach

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

10 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Petit-Esprit
    Zgłoś

Cześć, przepraszam, że będę brzmieć nieco bardziej niepokojąco (mam nadzieję, że się mylę). Powinnaś umówić się na wizytę u weterynarza, żeby sprawdził jej nerki. Koty cierpiące na niewydolność nerek mają tendencję do przesiadywania przy źródłach wody (umywalki, zlewy...). Skoro Twoja kicia jest już starsza, zwiększa to ryzyko, że mogła rozwinąć się u niej niewydolność. Wykryta w porę jest chorobą, nad którą można zapanować za pomocą leków (choć niestety pozostaje nieuleczalna).

Hej!

Cóż, musicie też wiedzieć, że moja kotka ma FIV i przewlekłe zapalenie dziąseł.... To naprawdę niefajna sytuacja, ale nic nie da się z tym zrobić :/

Przetłumaczony francuski
    G
    Greylox Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Przepraszam, że będę brzmieć nieco alarmująco (mam jednak nadzieję, że się mylę).

Powinieneś umówić się na wizytę u weterynarza, żeby sprawdził jej nerki. Koty cierpiące na niewydolność nerek mają tendencję do przesiadywania przy źródłach wody (umywalki, zlewy...). Biorąc pod uwagę, że Twoja kicia jest już starsza, zwiększa to ryzyko, że mogła pojawić się u niej niewydolność.

Wykryta w porę, jest to choroba, którą można kontrolować za pomocą leków (choć niestety pozostaje nieuleczalna).

Przetłumaczony francuski
    Lilamande
    Lilamande Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Uwielbiam!!! Na trzecim zdjęciu ma taką minkę, jakby mówiła: ej, no! Przeszkadzasz mi tutaj! :)

Dzięki za zdjęcia

Przetłumaczony francuski
    Petit-Esprit
    Zgłoś

A po co w ogóle szukać rozwiązania? Przecież widok kotów w umywalkach jest mega zabawny! :) Moje też tak robią i te, które miałam wcześniej, robiły dokładnie to samo. Drukarka i klawiatura to moim zdaniem kwestia ciepła lol. U mnie to mój Prince kładzie się na klawiaturze i przez to często wyłącza mi kompa. Wrzucajcie zdjęcia, uwielbiam je oglądać!

Przetłumaczony francuski
    Petit-Esprit
    Zgłoś

Dzięki za wasze odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Powody, dla których woli te miejsca, to już jej „słodka tajemnica” LOL. Koty są tajemnicze i zmienne, więc całkiem możliwe, że niedługo znów zmieni zdanie. Z drugiej strony, jeśli kot zaczyna kłaść się w miejscach niewidocznych dla domowników, a wcześniej nie miał tego w zwyczaju, może to oznaczać ból lub problemy ze zdrowiem. Instynkt podpowiada im wtedy, żeby się schować.

Przetłumaczony francuski
    Lilamande
    Lilamande Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    A po co szukać rozwiązania? Przecież to zabawny widok, jak koty siedzą w umywalkach! :) Moje robią to samo i te, które miałam wcześniej, też tak miały. Drukarka i klawiatura to moim zdaniem przez to ciepło, lol. U mnie to mój Prince pcha się na klawiaturę i często mi przez to wyłącza kompa. Wrzućcie jakieś fotki, uwielbiam to!
    Przetłumaczony francuski
    Petit-Esprit
    Zgłoś

Wcale nie! =)

Jest 18 stopni

A na zewnątrz między 5 a 9 stopni :/

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Może u was jest za gorąco?