Mój kot ma spuchniętą łapkę

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej,

Piszę ten post, bo właśnie zauważyłam, że mój kot ma spuchniętą łapkę! Dostrzegłam to przed chwilą podczas zabawy, wcześniej nie widziałam niczego niepokojącego...

Dotykałam jej, ale kot nie reaguje jakoś szczególnie, nie kuleje, je, pije i bawi się jak zwykle. Nie wiem, czy powinnam jechać do weterynarza na dyżur, czy mogę poczekać do jutra... Nie chciałabym zawracać głowy weterynarzowi bez potrzeby, choć nie sądzę, żeby łapka spuchła bez powodu.

Wrzucam wam zdjęcie:

Mój kot ma spuchniętą łapkę

Nie bardzo wiem, co teraz zrobić :(

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

35 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Mango
    Mango Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Co to w takim razie było?

Przetłumaczony francuski
    liquid_paper
    Liquid_paper Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    No cóż, przejrzyjcie wcześniejsze wpisy w tym wątku, tam są już wszystkie odpowiedzi. To wygląda po prostu na użądlenie osy, ale jeśli opuchlizna nie zejdzie po jakimś czasie, umówcie się na wizytę u weterynarza.
    Przetłumaczony francuski
    lila-lola
    Lila-lola Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, u mojego kota też łapka jest bardzo spuchnięta i nie wiem, co robić 

Przetłumaczony francuski
    I
    Ines09 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór, mój kot ma spuchniętą łapkę i kuleje. To kot niewychodzący, więc nie mam pojęcia, co się stało. Nie wiem, co robić 🤷

Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry Spróbuj najlepiej dogadać się ze swoim weterynarzem, żeby zapłacić mu trochę później. Jeśli to faktycznie złamanie, ona na pewno bardzo cierpi, a zwlekanie z leczeniem może mieć poważne konsekwencje. Pozdrawiam
    Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry Spróbuj najlepiej dogadać się ze swoim weterynarzem, żeby zapłacić mu trochę później. Jeśli to faktycznie złamanie, ona na pewno bardzo cierpi, a zwlekanie z leczeniem może mieć poważne konsekwencje. Pozdrawiam
    Przetłumaczony francuski
    V
    Vanessa2904 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć! Mój partner nadepnął na łapkę mojego małego kotka. Łapka spuchła i maluch trochę kuleje. Czy wiecie, co mogę zrobić, żeby mu ulżyć w bólu? Jest akurat koniec miesiąca, więc z pójściem do weterynarza od razu jest teraz u nas ciężko, a chciałabym mu jakoś pomóc, zanim będę mogła go zabrać do lecznicy.
    Przetłumaczony francuski
    Ophélie05111995
    Ophélie05111995 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, w środę, kiedy wróciliśmy z partnerem z długiego spaceru, zauważyliśmy, że przednia prawa łapka mojego kota jest spuchnięta. Próbowałam znaleźć jakieś żądło, ale nic nie znalazłam. Dzisiaj mamy piątek, a łapa nadal jest spuchnięta. Planuję pójść do weterynarza w poniedziałek (bo wcześniej pracuję).

Mój kot normalnie je, rusza się i skacze, czuje się bardzo dobrze. Jednak kiedy stoi w miejscu, to unosi tę prawą łapkę.

Przetłumaczony francuski
    S
    Sarah5373 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mam teraz dokładnie ten sam problem, co Ty... Skorzystałam więc z porad innych osób tutaj! Chciałam tylko zapytać, czy łapka Twojego kota była raczej miękka, czy twarda? Bo nie wiem, czy to użądlenie osy, czy nie... 😕

Dzięki

Przetłumaczony francuski
    S
    Sandratrool Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój kot ma to samo, poproszę o jakieś rady

Cześć, mój kot miał dokładnie to samo. Mój weterynarz powiedział mi, że to ugryzienie owada. Podał mu zastrzyk i potem wszystko już było dobrze.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 35

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post