Mój kot ma spuchniętą łapkę

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej,

Piszę ten post, bo właśnie zauważyłam, że mój kot ma spuchniętą łapkę! Dostrzegłam to przed chwilą podczas zabawy, wcześniej nie widziałam niczego niepokojącego...

Dotykałam jej, ale kot nie reaguje jakoś szczególnie, nie kuleje, je, pije i bawi się jak zwykle. Nie wiem, czy powinnam jechać do weterynarza na dyżur, czy mogę poczekać do jutra... Nie chciałabym zawracać głowy weterynarzowi bez potrzeby, choć nie sądzę, żeby łapka spuchła bez powodu.

Wrzucam wam zdjęcie:

Mój kot ma spuchniętą łapkę

Nie bardzo wiem, co teraz zrobić :(

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

35 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Tak, właśnie tak zrobię. Czy użądlenie owada, osy czy czegoś innego może spowodować opuchliznę bez "bólu"?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Przeczekaj noc i zobaczysz jutro u weterynarza

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wychodzi na zewnątrz, ale tylko pod nadzorem i na smyczy do ogrodu albo na taras, więc nie ma mowy o pogryzieniu przez innego kota. Sprawdzałam i nie krwawi, nie widzę też żadnej rany ani żeby coś mu się wbiło, ale łapa jest tak spuchnięta, że nie jestem w stanie dokładnie jej obejrzeć z każdej strony. Spróbuję zerknąć jeszcze raz... Od spodu widać to jeszcze wyraźniej...

Normalna łapka:

Spuchnięta łapka:

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Twój kot wychodzi na dwór?

Jeśli tak, to prawdopodobnie ugryzienie przez innego kota. Spróbuj znaleźć miejsce, w którym zęby przebiły skórę.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Poczekaj spokojnie do jutra, jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.

Ale faktycznie, nieźle to spuchło! Mam nadzieję, że nic nie jest złamane. Moja Hope też często zahacza pazurkami, czasem trochę puchnie, jak się za mocno szarpnie, ale po paru dniach samo przechodzi.

Przetłumaczony francuski
  • 35 komentarzy na temat 35

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post