Mój kot miauczy, kiedy jemy

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Robi tak, odkąd tylko pojawił się w domu. Myślałam, że z czasem mu przejdzie, ale niestety nie.

Jak tylko zaczynamy przygotowywać jedzenie, od razu miauczy i plącze się nam pod nogami, a kiedy siadamy do stołu, skacze na nas.

Podczas przygotowywania posiłku staram się go ignorować, a gdy na nas skacze, mówię „nie” i go odstawiam, ale to nic nie daje, on i tak dalej robi swoje...

Ma miskę z karmą cały czas do dyspozycji i zawsze jest pełna. Je naprawdę dużo.

Nie rozumiem, dlaczego tak się zachowuje, a nie chcę mu dawać niczego innego niż jego chrupki.

Ma około 4 miesięcy i nie wiem, co dostawał do jedzenia u poprzednich właścicieli.

Macie jakieś rady?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    200g w 3-4 dni to za mało.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mam go od około 3 tygodni. Obecnie dostaje Pro Plan dla kociąt, ale planuję kupić karmę Prota 21, którą mi polecono – czekam jeszcze chwilę z zamówieniem, żeby móc zrobić mu na spokojnie przejście na nowe jedzenie.

Zjada 200 g karmy w ciągu 3-4 dni.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Kot zazwyczaj nie potrzebuje aż tyle, chętnie zobaczę odpowiedzi na pytania Axu.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Może po prostu ma ochotę na to samo jedzenie co wy? Pewnie ma już dość jedzenia ciągle tej samej karmy. Mój kot też tak robi, ale uspokaja się, kiedy go ignorujemy! ;)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Myślę, że ten mały wilczek musiał wcześniej jadać razem ze swoimi właścicielami ^^

Od jak dawna go masz?

Jaką karmę mu podajesz?

Czy dobrze je?

Przetłumaczony francuski
  • 15 komentarzy na temat 15

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post