Mój kot nie chce się załatwiać na dworze
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
„Mam drugiego kocura, który woli załatwiać swoje potrzeby na zewnątrz u sąsiada”.
Sąsiad pewnie zachwycony!! ;)
A u mnie od lata kuweta stoi na zewnątrz. Na początku sypałam ten sam żwirek, co w domu (z jego zapachami) i wtedy tam wracał...
Potem zmieniłam żwirek na czysty, roślinny... i od 3 tygodni już do niej nie zagląda, tylko załatwia się na dworze...
Dzień dobry,
Wystawienie kuwety na zewnątrz, tak jak proponujesz, jest jak najbardziej możliwe!
Koty są bardzo przywiązane do swoich przyzwyczajeń i zmiana ich może być trudna, dlatego warto spróbować obejść ten problem: jeśli Twoja kotka woli załatwiać się w kuwecie, umieszczenie jej na dworze może zachęcić ją do korzystania z niej właśnie tam.
Możliwe jednak, że stresują ją jakieś czynniki zewnętrzne, stąd opór przed załatwianiem się na zewnątrz: obecność innych zwierząt (albo nawet ich zapach), hałasy, które ją przeszkadzają...
Jeśli chodzi o zapach jej odchodów, upewnij się (lub w razie wątpliwości poproś o sprawdzenie weterynarza), czy nie świadczy to o jakiejś chorobie, problemach trawiennych lub innych dolegliwościach!
Pozdrawiam serdecznie,
Alexia
Cześć,
Możesz wystawić kuwetę na zewnątrz.
3 komentarzy na temat 3