Mój kot podjada siano mojemu królikowi

Lulu Frnc
Lulu frnc Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dzień dobry (albo dobry wieczór, biorąc pod uwagę porę),

Odkąd zmieniłam siano mojego królika na takie lepszej jakości, zauważyłam, że moja kicia zaczęła je podkradać dla zabawy. Zdarzało mi się rano po wstaniu z łóżka znajdować źdźbła w całym mieszkaniu.

A dzisiaj, kiedy jak co wieczór sprzątałam jej kuwetę, znalazłam w środku spory kawałek siana, więc ona ewidentnie je zjada!

Czy to jest dla niej niebezpieczne? I dlaczego ona właściwie to robi?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Lulu Frnc
    Zgłoś
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi, skorzystam z waszych rad 😌
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No tak, na pewno będzie z tym ciężko, lol! Zresztą naprawdę nie sądzę, żeby mogło mu to jakoś bardzo zaszkodzić, bo siano jest miękkie i to w końcu tylko trawa (chociaż to zależy, o jakie siano chodzi). Ale mimo wszystko lepiej tego unikać :)

Przetłumaczony francuski
    Lulu Frnc
    Zgłoś
    Tak, trawę dla kota też mu będę dawać.
    Przetłumaczony francuski
    Lulu Frnc
    Zgłoś

Okej, dzięki za odpowiedź.

Będzie ciężko, bo klatka mojego królika stoi bezpośrednio na podłodze, więc ona ma do niej dostęp. A w ciągu dnia, skoro klatka jest otwarta, może sobie podkradać, ile chce.

Może jeśli spróbuję zamontować paśnik wewnątrz klatki... Przemyślę to sobie lol

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jeśli nie ma kociej trawki, spróbuj jej może wystawić, żeby miała do niej stały dostęp. Nigdy nie wiadomo.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć! Nie powiedziałabym, żeby to było od razu niebezpieczne, ale na pewno nie jest to dla niej najlepsze rozwiązanie – zwłaszcza skoro znalazłeś w kupie spory, niestrawiony kawałek. To oznacza, że jej organizm go nie trawi, co może prowadzić do wzdęć albo biegunki. Najlepiej będzie więc, jeśli po prostu zablokujesz swojej kici dostęp do siana. :)
    Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post