Mój kotek liże ściany i podłogi, dziwne!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Nie wiem, czy spotkaliście się już z czymś takim u swoich kotów, ale moja kicia Mina od kilku dni niemal przez cały dzień liże podłogi i ściany :(

Zastanawiałam się, czy to może jakiś niedobór w diecie, mimo że dostaje dobrej jakości karmę i regularnie zajada trawkę, żeby się przeczyścić...

Dzięki i miłej niedzieli :)

Nathalie Kitty

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

10 odpowiedzi
Sortuj według:
  • T
    Tadje Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dobry wieczór, mój kot liże ściany i sika pod siebie. Czy ktoś z Was wie, co mu może dolegać? Z góry dzięki za pomoc.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Moja kotka ma 3,5 roku i ciągle wskakuje na stół, żeby lizać naczynia haha, noże, łyżki, dosłownie wszystko. Ma ktoś na to jakieś wyjaśnienie? xd

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzień dobry, z lekkim opóźnieniem... moja miała podrażnienie żołądka, więc dostała zastrzyk i leki w tabletkach i już przeszło :) nie pamiętam już dokładnej nazwy tej przypadłości....
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobry wieczór, mój kot robi to samo – od paru dni liże kamienną ścianę na schodach i betonowy taras na zewnątrz...

Zupełnie nie rozumiem dlaczego?

Co powiedział Twój weterynarz?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki za wiadomość :) Próbowałam powąchać miejsca, w których moja mała liże ściany i podłogi, ale nic nie wyczułam – myślałam, że może przyciąga ją jakiś zapach. Skoro jednak robi to tak regularnie, to idę z nią jutro po południu do weterynarza sprawdzić, co się dzieje... miska mojej jest zawsze pełna albo tylko na chwilę zostaje pusta :) Dam znać, co powiedział weterynarz :) Miłego wieczoru
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Więc albo na ścianach jest jakiś zapach, którego ty nie wyczuwasz, a go przyciąga, albo robi to, żeby się uspokoić. Lizanie u kota to nie zawsze tylko mycie się – to pomaga im się wyciszyć, gdy są na przykład zestresowane, sfrustrowane czy zdenerwowane. Moja kicia robi tak, kiedy ma pustą miskę i czeka, aż dostanie chrupki. Ponieważ frustruje ją to, że nie dostaje jedzenia od razu, uspokaja się, liżąc meble.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

dzięki!! przesłodki ten rysuneczek!! :) :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Miłego wieczoru...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki, tak czy inaczej zadzwonię do weterynarza, jeśli to nie przejdzie, bo nie wydaje mi się to normalne :) miłego wieczoru

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Pies moich sąsiadów też tak robi.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 10

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post