Mój kotek ssie kocyki i wyciąga pazurki
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Podzielę się moją własną historią, która trochę zaprzeczy temu, co napisała Sahra, no ale cóż ^^
Twoja mała pewnie została za wcześnie zabrana od mamy albo oddzielono ją, jak była jeszcze malutka (co niestety czasem się zdarza).
Ja osobiście wzięłam kotkę (ma teraz dwa lata), kiedy mogła pić tylko mleko. (Żadnej wody). Skoro właścicielka zapewniała, że jest już całkiem odstawiona od piersi, ma 3,5 miesiąca i tak dalej, to uwierzyliśmy, a potem i tak okazało się, że pije tylko mleko --' Nie było już opcji, żeby ją oddać, żeby dokończyła ten etap.
Do dzisiaj jeszcze „ugniata” łapkami, jak się ją głaszcze, ale nie ssie. ^^
Więc powiedziałabym, że to po prostu zależy od kota :)
Niektóre będą ssać, a inne nie. ^^
Możliwe, że został Ci oddany lub sprzedany za wcześnie i przez to spędził za mało czasu ze swoją mamą – tak mi się przynajmniej wydaje. A tak w ogóle, to w jakim on jest wieku?
Mój kot (Smoothie) też tak robił, weterynarz wyjaśnił mi wtedy dlaczego... To było jakieś 4 lata temu (no, trochę mniej... Jak Smoothie do mnie trafił, miał 3 miesiące i 17 dni), więc już nie za bardzo to pamiętam...
U kotów taka reakcja często wynika z tego, że kotek został za wcześnie zabrany od mamy.
Dlatego ssie wszystko, co tylko ma pod łapkami!
Kociaki ugniatają brzuch mamy, okolice sutków, i robią to powoli przednimi łapkami! (Robią tak, żeby pobudzić wypływ mleka). Koty, które tak mają, ugniatają kocyk, a czasem nawet swojego właściciela. Zazwyczaj dzieje się to wtedy, gdy kotek został zabrany od matki przed ukończeniem 3 miesięcy. (Czy tak właśnie było w Twoim przypadku?)
Nie znam na to żadnego innego rozwiązania...
7 komentarzy na temat 7