Cześć wszystkim!
Po wielu poszukiwaniach udało mi się w końcu znaleźć karmę suchą, która moim zdaniem jest idealna – Amikinos.
Z kolei trochę bardziej męczę się z wyborem karmy mokrej, którą podaję im jako uzupełnienie diety.
Do tej pory dostawały Gourmet Perle, ale skład jest po prostu fatalny. Mam przez to wyrzuty sumienia – z jednej strony świetna sucha karma, a z drugiej taka słaba mokra.
W Maxi Zoo dostępna jest seria karm mokrych, której skład wygląda całkiem nieźle, ale chciałabym poznać Wasze opinie, bo nigdzie nie mogę znaleźć żadnych recenzji na ich temat.
Składniki analityczne:
Białko 11%, tłuszcze 6%, popiół surowy 2,4%, włókno surowe 0,5%, wilgotność 79%, wapń 0,33%, fosfor 0,25%.
Skład:
42% kurczak (serca, 15% mięso, wątróbka), 16% serca indycze, 10% mięso z królika, 1% składniki mineralne, 0,2% olej słonecznikowy.
Zawartość wilgoci:
79%.
Dodatki na kg:
Dodatki dietetyczne: Witamina D3 200 IU, tauryna 1500 mg, mangan (siarczan manganu (II), monohydrat) 1,4 mg, cynk (siarczan cynku, monohydrat) 25 mg, miedź (siarczan miedzi (II), pentahydrat) 1 mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 0,75 mg.
Co o tym sądzicie?