Podawanie karmy dla kociąt dorosłemu kotu

N
Nana1908 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim.

Mam 4-letnią wysterylizowaną kotkę.

Od małego zawsze była bardzo zestresowana, przez co ma trudności z przybraniem na wadze.

Stresuje się coraz rzadziej, ale wciąż miewa gorsze momenty.

Wzięłam ją, gdy miała 8 miesięcy, od faceta, który nie był dla niej zbyt miły...

Byłam u weterynarza, żeby sprawdzić, czy ze zdrowiem wszystko okej, i tak właśnie jest.

Więc od miesiąca przestawiłam ją na karmę dla kociąt, bo zauważyłam, że jest nieco bardziej tłusta niż ta dla dorosłych kotów.

Kicia przybrała na wadze!

Ale czy myślicie, że mogę to kontynuować na dłuższą metę, czy powinnam jednak wrócić do karmy dla dorosłych? I czy koniecznie musi to być karma dla kastratów?

Słyszałam, że te podziały na „dla kastratów”, „dla kociąt” itp. to czysty marketing, ale wiadomo, jak to jest z gadaniem...

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

3 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Zasada jest taka, żeby nie podawać karmy dla dorosłych kotów kociętom (nie jest ona wystarczająco treściwa). Można natomiast spokojnie dawać karmę dla kociąt dorosłemu kotu, o ile nie ma on nadwagi.

Przetłumaczony francuski
    N
    Nana1908 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, najważniejsza jest przede wszystkim jakość karmy, którą Pan/Pani mu podaje. Jakie marki Pan/Pani wybiera?

Dziękuję za odpowiedź.

Podaję mu karmę od mojego weterynarza.

Hill's

Przetłumaczony francuski
    Kirikiri
    Kirikiri Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Przede wszystkim liczy się jakość karmy, którą mu podajecie.

Jakie marki mu podajecie?

Przetłumaczony francuski
  • 3 komentarzy na temat 3

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post