Sterylizacja metodą boczną
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Tak, to bardzo ciekawy temat
Myślę, że może weterynarz sprawił jej ból podczas operacji... wszystkie hipotezy są możliwe ;)
W każdym razie dobrze pamiętam dzień, kiedy wróciła do domu po operacji – była kompletnie otumaniona i obijała się o ściany...
Warto wiedzieć, że operacja metodą boczną jest mniej uciążliwa, jeśli chodzi o okres pooperacyjny. Może po prostu łatwiej jest im operować przez brzuch. Też chętnie się dowiem, jak to z tym jest...
Wyraźnie zaznaczono „niektóre” i po prostu pytałam, czy to prawda czy mit, nic więcej. Bo niektórzy weterynarze mówią, że operacja przez brzuch może spowodować przepuklinę, więc czekam na potwierdzenie.
Proszę bardzo, CANDIMARIE !!!
Sorki za to „s” w „bonjour”... :s
NATTYGANN, lata temu, kiedy cięcie robiło się jeszcze na brzuchu, moje kotki nigdy nie miały żadnych problemów –
U suczek też robi się to z boku –
ok, czekamy na to, co powie twój weterynarz, Margaux
NattyGann, spróbuję pamiętać, żeby dopytać mojego weterynarza. I tak muszę do niego zajrzeć przed końcem tygodnia, więc zobaczę, co mi powie.