Upały – jaka jest idealna temperatura dla kota?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Kilka dni temu wypuściłam kota na dwór, gdy było 29 stopni. Wrócił kompletnie zasapany. Ponieważ mieszkam na poddaszu, na czas upałów zabrałam go do mamy. Niosłam go w transporterze na piechotę przez jakieś piętnaście minut, starając się iść cieniem. Kiedy wyszedł z kontenerka, naprawdę się przestraszyłam: bardzo szybko oddychał, sapał i uspokojenie się zajęło mu około dwudziestu minut. Mimo to jego temperatura ciała była w normie.

Odbieram kota w niedzielę (mama nie może go dłużej trzymać), ale u mnie w domu wciąż jest gorąco i boję się, że taka wysoka temperatura utrzyma się przez całe lato. Stąd moje pytanie: od jakiej temperatury kot może zacząć odczuwać dyskomfort?

Chciałabym też poznać Wasze doświadczenia: ile stopni macie w domach? Czy Wasze koty czują się komfortowo?

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Anne.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki za podzielenie się Twoją historią. Naprawdę nie jest teraz łatwo...

To moje pierwsze lato z moim kotkiem. Czy kot wytrzyma temperaturę w okolicach 30 stopni bez przerwy? Bardzo się martwię, bo boję się, że na poddaszu przez całe lato będzie właśnie te 30 stopni...

Przetłumaczony francuski
    Julie-Cocker
    Julie-cocker Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dobry wieczór, moje koty są niewychodzące i musiałam zasłonić rolety przy otwartych oknach, bo tak bardzo było im gorąco. Mają cały czas dostęp do fontanny z wodą i mam to szczęście, że ją lubią, więc kilka razy dziennie przecieram je mokrą myjką. Trzymajcie się, podobno w sobotę wieczorem ma być już po wszystkim.
    Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post