Włoski na uszach mojego kociaka

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej,

Uszy mojego małego potworka bardzo mnie intrygują. Ma on dosyć krótką sierść, ale uszy są wyjątkowo mocno owłosione, a do tego za każdym uchem ma taką małą kępkę. Miałam już wcześniej trzy koty, ale u żadnego z nich nie widziałam takiej cechy, kiedy były małymi kociakami. Czy wasze pupile też tak miały?

Oto zdjęcia 📷

Miłego dnia!

Włoski na uszach mojego kociaka

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

14 odpowiedzi
Sortuj według:
  • TiaOuToupou
    Tiaoutoupou Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

• Dobry wieczór, zastanawiałam się nad tym samym w przypadku mojej małej Tïi, która niedługo skończy 6 miesięcy. Ma takie kępki sierści za uszami, a jej bracia w ogóle ich nie mają. Bardzo przypomina Twojego słodziaka, to naprawdę zabawne!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To się zdarza u kotów długowłosych! Wygląda to przepięknie, masz wielkie szczęście! Jeśli Twój ma krótką sierść i takie cudne uszy, to nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć go, jak już dorośnie!

Ma 4 miesiące i pewnie jeszcze sporo się zmieni, jeśli chodzi o futerko. Będę pamiętać, żeby wrzucić zdjęcia, jak już będzie dorosły, dla porównania 🤗

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ojej, jest przepiękny! Może palnę teraz straszną głupotę, ale mimo krótkiej sierści wygląda, jakby miał w sobie trochę genów norwega... To przez to umaszczenie, kształt pyszczka i uszy tak mi się skojarzyło. https://www.youtube.com/watch?v=tOgPjYxcRWw (Zerknijcie zwłaszcza na zdjęcie w 1:15 minucie filmu...) Edit: ojej, te kłaczki za uszami! Rozpływam się!! Faktycznie, krzyżówka z sową brzmi całkiem prawdopodobnie! 😁 Cześć, Właśnie obejrzałam filmik, kociak w 1:15 jest po prostu przesłodki i kolory faktycznie są bardzo podobne. Co do genów, to wiem tylko tyle, że mama to szylkretowa kotka domowa, a tata to wielka niewiadoma... Patrząc na niektóre detale, pewnie faktycznie ma w sobie coś z norwega albo innej podobnej rasy (no, tej sowy), bo nawet weterynarz, jak go zobaczył, to zapytał, czy to nie jest przypadkiem mieszanka z maine coonem. Także myślę, że wcale nie gadasz głupot 😁
    Przetłumaczony francuski
    Helixanne
    Helixanne Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć! Ależ ten maluszek jest po prostu cudowny!! Ja mam małą kotkę z mnóstwem włosków na uszach, choć nie są tak wyraźne jak u Twojego, i miauczy w bardzo oryginalny sposób – nie wiem, czy to bardziej przypomina poszczekiwanie szczeniaka, czy dźwięk piszczącej zabawki! Nie bardzo wiem, jak to opisać, ale jest to strasznie zabawne!! ;)
    Cześć, jest przesłodki 🤗 w jakim wieku jest Twój kociak?

Moja kicia skończy 5 miesięcy 1 października!! ;)

Przetłumaczony francuski
    Landoras
    Landoras Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To się zdarza u kotów długowłosych!

Wygląda to przepięknie, masz wielkie szczęście!

Jeśli Twój ma krótką sierść i takie śliczne uszka, to już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć go, gdy dorośnie!

Przetłumaczony francuski
    Landoras
    Landoras Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

O rany, on jest przepiękny!

Może palnę teraz jakąś głupotę, ale mimo krótkiej sierści wygląda, jakby miał w sobie trochę genów norweskiego leśnego... Ten kolor, kształt pyszczka i uszy od razu rzuciły mi się w oczy.

https://www.youtube.com/watch?v=tOgPjYxcRWw

(Spójrzcie zwłaszcza na to zdjęcie w 1:15 minucie filmu...)

Edit: haaa, te kłaczki za uszami! Rozpływam się!! Faktycznie, krzyżówka z sową wydaje mi się całkiem prawdopodobna! 😁

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć! Ale ten twój maluszek jest po prostu przepiękny!! Ja też mam małą kotkę z mnóstwem futerka na uszach, choć nie są one aż tak wyraźne jak u Twojego. Moja kicia miauczy w bardzo oryginalny sposób – sama nie wiem, czy to bardziej przypomina szczekanie szczeniaczka, czy dźwięk piszczącej zabawki! Trudno to dokładnie opisać, ale jest to mega zabawne!! ;) Hej, ale słodziak 🤗 Ile ma twój kotek?
    Przetłumaczony francuski
    Helixanne
    Helixanne Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

No ten Twój słodziak jest po prostu przepiękny!! A ja mam małą kotkę z mnóstwem sierści na uszach, choć nie są one aż tak widoczne jak u Twojego, i miauczy w bardzo oryginalny sposób – sama nie wiem, czy to bardziej szczekanie szczeniaka, czy dźwięk piszczącej zabawki!! Nie do końca wiem, jak to opisać, ale jest to mega zabawne!! ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Bardzo dziękuję za wasze odpowiedzi 🙂 Wszystkie te miłe komplementy sprawiły mu ogromną radość 😁 Zobaczymy z czasem, czy te małe anielskie skrzydełka mu zostaną. Oto mała fotka z przodu:

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ten kot jest naprawdę przepiękny! Poza tymi jego małymi anielskimi skrzydełkami ma cętkowane umaszczenie (spotted tabby), które u zwykłego dachowca trafia się niezwykle rzadko. Ten kiciuś to prawdziwy unikat 👍
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 14

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post