Worki do kuwety – za czy przeciw?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Mała rada: nie używaj zielonej strony gąbki do mycia kuwety. Trzeba unikać robienia rys na powierzchni plastiku, żeby pozostała ona szczelna, a sama kuweta posłużyła Ci dłużej.
Kolejnym problemem z workami do kuwety jest to, że nie pozwalają na dobre wchłanianie moczu, wcale nie ułatwiają sprzątania i nie chronią wnętrza pokrywy.
Ten post jest sprzed 2 miesięcy........
Żeby worek na żwirek trzymał się na miejscu, wystarczy porządna gumka... 🙄
No ale to i tak nie rozwiązuje problemu kota, który robi w nim dziury pazurami.
MOJA PORADA: używam pojemników, które wcale nie są sprzedawane jako kuwety – to pudełka Samla z Ikei.

Kosztują mniej niż jakieś 13 zł za sztukę, więc przy tej cenie, jak już się zużyje, po prostu go wyrzucę i kupię nowy!
Domyślam się, że to nie pomoże tym z was, którzy używają krytych kuwet z drzwiczkami, ale ja mam specjalny mebel przerobiony pod kuwetę mojego kota, więc nie potrzebuję przykrywki...
Też się tego obawiałam przy occie, ale po porządnym wypłukaniu i zostawieniu do wyschnięcia na świeżym powietrzu zapach zniknął i zupełnie nie przeszkadzał mojej kotce.
Ja osobiście nic nie zakładam, bo tak jest po prostu łatwiej i mniej z tym zachodu.