Zupa czy nie zupa

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór wszystkim,

chciałbym się dowiedzieć, czy można podawać kotu zupę (oczywiście w odpowiedniej temperaturze) jako uzupełnienie suchej karmy Hills.

Chciałbym też poznać Waszą opinię o saszetkach Felix – a jeśli ich nie polecacie, to jaką inną markę byście mi doradzili?

Zupa czy nie zupa

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

14 odpowiedzi
Sortuj według:
  • B
    Belisabelle49 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Moje kotki uwielbiają (to mało powiedziane!) zupki i przez to zaczynają kręcić noskiem na swojego Hillsa. Robię im zupę z marchewki, szpinaku i zielonej fasolki szparagowej, oczywiście bez dodatku soli. Po zblendowaniu odlewam im porcję wielkości jednej tacki, a resztę doprawiam solą dla siebie. Latem gotuję im też cukinię, też bez soli – po prostu za nią szaleją. Dzięki temu jedzą mniej suchej karmy, co pozwala utrzymać ich wagę w normie... Jedzą też buraczki pokrojone w małą kostkę i kalafiora. A jedna z nich połknie każdą tabletkę, jeśli tylko obtoczę ją w koncentracie pomidorowym!
    Przetłumaczony francuski
    A
    Arbopilou Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój problem polega na tym, że mój kotek jest bardzo chory. Matso ma 15 lat, nie ma już ząbków i do tego zrobił mu się ropień w pyszczku.

Mój kochany pieszczoch, moje największe szczęście na świecie, nie jest w stanie zjeść niczego, co wymaga gryzienia.

Dlatego przerzuciliśmy się na zupki rybne lub mięsne; dodatek kilku warzyw w ogóle mu nie przeszkadza.

Dzięki temu mogę też łatwo przemycać mu leki, po prostu dokładnie je wcześniej rozkruszam.

Przetłumaczony francuski
    Coco33150
    Coco33150 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Śliczny ten Twój kocur!
    Przetłumaczony francuski
    Coco33150
    Coco33150 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Kot nie je warzyw, to typowy mięsożerca, jak wszystkie inne kotowate.

Wystarczy mu sucha karma, a jeśli chcesz, to też saszetki. No i oczywiście musi mieć zawsze stały dostęp do świeżej wody.

Przetłumaczony francuski
    Bilch
    Bilch Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Myślę, że spokojnie możesz mu to podawać, w końcu to same witaminy :-)

Tak czy siak, masz przepięknego kota! :-)

Przetłumaczony francuski
    Silja
    Silja Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Myślę, że jak dam moim kotkom łyżeczkę, to będą ją wylizywać. Ale nie dawałabym im tego codziennie, bo to za słone, a nadmiar soli jest szkodliwy dla kociego organizmu.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki za wasze odpowiedzi! Dopiero zaczynam przygodę z opieką nad kotem i naprawdę mnóstwo się uczę na tym forum...

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Hahahaha Dante

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

„Zupa jest dobra dla kotów”

Kot to mięsożerca... to, że polubi łyżkę czy dwie, okej... ale gotowanie zupy dla psa... to jakaś kompletna bzdura...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Zupka? Jeśli już, to tylko taka domowa i letnia. Zupki są świetne dla kotów, bo dostarczają im warzyw (i wszystkiego, co w nich dobre, jak choćby błonnik) oraz wody (co jest genialnym rozwiązaniem dla kotów, które mało piją). Unikaj jednak gotowych zup ze sklepu, bo są przeładowane solą i mogą zawierać mnóstwo chemii, której Twój kot zupełnie nie potrzebuje. Więc zupka jak najbardziej tak, ale rób ją samodzielnie, najlepiej bez obierania warzyw i pamiętaj: żadnych ziemniaków ani cebuli. Mój kot wprost uwielbia swoją codzienną porcję zupki z ekologicznej marchewki, którą przygotowuję mu co wieczór.

Ale oczywiście, nie jest to absolutnie niezbędne.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 14

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post