Body po zabiegu sterylizacji

S
Smogogo Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć 👋

Moja mała Selina, która ma 6 miesięcy, wczoraj rano przeszła zabieg sterylizacji.

Dostałam do wyboru dwie opcje: kołnierz albo body. Wybrałam body, bo pomyślałam, że będzie jej w nim po prostu łatwiej.

Za 4 dni mamy wizytę kontrolną u weterynarza, a za 10 dni idziemy na zdjęcie szwów.

Chciałam zapytać, jak długo powinnam jej zostawić to ubranko? Nie chcę, żeby dobierała się do szwów i żeby wdała się jakaś infekcja, ale widać, że to body trochę jej przeszkadza.

Miłego wieczoru wszystkim 😄

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • F
    Ficelle Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór, jaki kaftanik wybraliście?

Moja kicia ma operację pod koniec miesiąca, a jest bardzo drobniutka.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dobry wieczór, moja kicia Shipy była sterylizowana w zeszłym miesiącu. Szwy zostały zdjęte po 12 dniach. Przez cały ten czas nosiła ubranko pooperacyjne. Widać było, że jej przeszkadzało, zwłaszcza że było na nią trochę za ciasne. Ponieważ była spokojna i nie próbowała go zdejmować, zamówiliśmy jej przez internet inne, które mniej ją uciskało, a jednocześnie chroniło rankę. Miesiąc po zabiegu blizna jest już praktycznie niewidoczna!
    Przetłumaczony francuski
    P
    Picatsou Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Jak sterylizowałam swoją kotkę, to zdecydowałam się na body i wcale nie żałuję. Mogła w nim normalnie jeść i bez problemu korzystać z kuwety. Nosiła je do samego końca.

Przetłumaczony francuski
    M
    Mike64 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór

Trzeba go zostawić na zwierzaku przez cały okres gojenia, w zasadzie aż do wizyty u weterynarza... Jeśli zdecydujesz się go zdjąć, to tylko pod Twoim ścisłym nadzorem, bo inaczej na pewno będzie lizać bliznę i wyciągać szwy... a przynajmniej niektóre tak robią.

Możesz go zdejmować od czasu do czasu, jeśli bardzo jej przeszkadza (body jest zazwyczaj znacznie lepiej tolerowane niż kołnierz), ale musisz mieć pewność, że dasz radę założyć je z powrotem.

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post