Kotek miauczy w kuwecie

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór!

Od dwóch tygodni mam małego kotka syjamskiego. Jest kochany, w świetnej formie, był już u weterynarza. Maluch dobrze je (mieszam mu karmę dla kociąt z mokrą karmą z puszki), jest skory do zabawy i ciekawy świata...

Od pierwszego dnia śpi w swoim legowisku i bez problemu korzysta z kuwety – nigdy nie zdarzyła mu się żadna wpadka!! Kuwetę sprzątam codziennie, a cały żwirek wymieniam dwa razy w tygodniu!! Jednak od trzech dni, za każdym razem kiedy wchodzi do kuwety, zaczyna bez przerwy miauczeć podczas załatwiania potrzeb. Zastanawiam się teraz:

Czy coś go boli?

Czy może źle się czuje w swojej kuwecie?

Czy żwirek mu nie odpowiada?

A może sypię go za mało?

Dajcie znać, co o tym myślicie. Dzięki wielkie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

No właśnie, to samo miałam pisać!! Jeśli widzisz, że Twój kot nie ma krwi w kale, a pupa nie jest podrażniona ani opuchnięta, to znaczy, że po prostu opowiada Ci, co akurat porabia ^^ Moja kicia też tak robiła przy załatwianiu się do kuwety, jak była mała (teraz już się uspokoiła i robi to znacznie rzadziej), a weterynarz powiedziała mi, że jest po prostu gadatliwa i zdaje mi relację :D Ale mimo wszystko sprawdź to dla świętego spokoju....

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak, kupy są w normie i sprawdziłam, że sika też normalnie! Ale miauczy tylko wtedy, kiedy robi kupę!! Może to zaparcie?? Czy zanim pójdziemy do weterynarza, powinnam zmienić mu karmę?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ja też mam kociaka w typie syjama, to STRASZNA gaduła – miauczy przy jedzeniu, podczas zabawy, jak chodzi i jak idzie do kuwety.

Jeśli wszystko jest w porządku (zerknij na pytanie od Dellys), to twój maluch może po prostu należy do tych wyjątkowo gadatliwych! Powodzenia!

Przetłumaczony francuski
    A
    Antho70 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór

To na pewno infekcja dróg moczowych (zapalenie pęcherza) albo kamica moczowa. Jeśli twój kot miauczy, to na pewno bardzo go to boli. Koniecznie umów się na wizytę u weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Czy jego kupy są normalne?

Nie ma czasem lekkiego zaparcia?

Chyba że to zapalenie pęcherza.

Sprawdzałeś, czy on faktycznie sika, jak wchodzi do kuwety?

Przetłumaczony francuski
  • 15 komentarzy na temat 15

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post