Mieszaniec syjama?

Londonetmoi
Londonetmoi Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Wszystko jest w tytule, chociaż...

- Chciałabym się dowiedzieć, czy mój kiciuszek to faktycznie mieszaniec syjama, bo pani, od której go mam, ma wątpliwości i przez to ja też zaczęłam się zastanawiać.

- Mój drugi kot, który ma 4 lata, obraził się na nas, odkąd maluch się pojawił. Wygląda to tak: wchodzi do domu, powącha go, trochę pofukuje i od razu chce wyjść, a zazwyczaj siedzi w domu cały dzień :( Moje pytanie brzmi: czy to będzie trwało długo?

- I jeszcze: kiedy mogę zacząć go wypuszczać na dwór i w jaki sposób? No i kiedy przypada pierwsze szczepienie? Proszę o pomoc.

Mieszaniec syjama?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

19 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Lobby0331GJE
    Lobby0331gje Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, to faktycznie syjam, mam identycznego mieszańca z kotem europejskim

Przetłumaczony francuski
    K
    Kelinda Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    vache 31, ta osoba, która o tym pisała (szczepienie, czip, odrobaczanie), to było przecież dwa lata temu.
    Przetłumaczony francuski
    V
    Vache31 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Znowu kolejna złośliwa osoba, która wszędzie widzi samo zło, co nie? Po co taka Brigitte Bardot miałaby brać kota, żeby się nim nie zajmować? Może warto by było mieć trochę więcej zaufania do ludzi, którzy mają zwierzęta. Jak idziesz pojeździć konno, to czy naprawdę zastanawiasz się, czy te konie są zaczipowane, zaszczepione i odrobaczone?
    Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dubel. Odpowiedziałem w drugim wątku.

Przetłumaczony francuski
    R
    Rio14 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, słuchajcie, czy ktoś się orientuje, jakiej rasy może być mój kot? Powiedziano mi, że to mieszanka mamy ragdoll i taty syjamskiego. Myślicie, że będzie miał krótką czy półdługą sierść? Dorzucę jeszcze jedno jego zdjęcie.
    Przetłumaczony francuski
    L
    Leapasla Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Moje marzenie... jest przepiękny.

Rozpaczliwie szukam w schroniskach albo do adopcji... ale na próżno... ciągle ktoś mnie ubiega i ucieka mi to sprzed nosa.

W każdym razie Twój jest po prostu cudowny.

Przetłumaczony francuski
    Virginie Vogeleer
    Virginie vogeleer Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Och, super, wielkie dzięki za odpowiedź @Blue Cat. Bardzo mi pomagasz, bo się wahałam/em. Jeszcze raz dzięki!

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, Twój kot to ewidentnie mieszaniec syjama typu „seal point”. Intensywny błękit jego oczu robi niesamowite wrażenie jak na mieszańca. (Nie ma w sobie nic z kota birmańskiego). Jego syjamskie geny są bardzo silne. Przez całe życie towarzyszyły mi syjamy – zobaczysz, jak bardzo są oddane i inteligentne. Jest PRZEPIĘKNY!!
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 19

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post