Mój kot zjadł Nutellę
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć,
Twój kot na pewno nie zjadł całego opakowania. Skoro zjadł łyżeczkę, to znaczy, że mu posmakowało, po prostu nie zostawiaj mu kubeczka w zasięgu łap.
Moje, kiedy jem jogurt albo lody, też się dopominają i trochę sobie poliżą, ale nie zostawiam im całego opakowania jogurtu, gałki lodów ani loda na patyku.
Yorkshire i Cookie,
Ten post ma już miesiąc, Clémence-Moona pewnie zdążyła już rozwiązać ten problem 😉
Dzień dobry,
Skoro zjadł tego tylko trochę, to nie jest to nic strasznego, mogą pojawić się jedynie wymioty lub biegunka.
Obserwuj go i napisz nam coś więcej, żebyśmy mogli Ci lepiej pomóc. To są rady od weterynarza, bo mojemu kotu przytrafiło się dokładnie to samo...
Cześć,
Jak on się dzisiaj czuje? ^^
Nutella to przede wszystkim olej!
Myślę, że to nie jest zbyt dobre, bo jest strasznie tłuste...
Ale skoro to była tylko mała ilość, to myślę, że nie ma się czym martwić.
Dzięki za odpowiedź.
Tak właśnie myślałem, że to nic poważnego.
🙂
Cześć, nie mam pojęcia, jaka ilość czekolady jest już niebezpieczna. Ale w Nutelli nie ma jej zbyt wiele (nawet nie wiem, czy w ogóle tam jest?), to przecież głównie orzechy i cukier, prawda?
Wiesz może, ile tego zjadł? Jeśli to tylko odrobina, to w najgorszym wypadku skończy się na wymiotach i/lub biegunce, ale pewnie w ogóle nic mu nie będzie. :) Nie sądzę, żeby było jakieś ryzyko. No, chyba że wyjadał to przez cały dzień.
7 komentarzy na temat 7