Różowy płyn ze sromu u kotki – POMOCY

N
Nala10 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim, opiszę wam naszą sytuację. Moja kotka Nala ma obecnie niecały rok. Około 3 tygodnie temu miała swoją pierwszą ruję (mamy w domu też kocura) i wszystko było w porządku. Od 3 dni Nala prawie się nie rusza, a kiedy śpi lub odpoczywa, wydaje z siebie dziwne dźwięki, jakby powarkiwanie (nigdy wcześniej tego nie robiła). Zaczęła też bardzo często lizać się pod ogonem. Wczoraj, kiedy zajrzałam jej pod ogon, zauważyłam różowy, nieco lepki płyn wypływający z jej sromu. Ona cały czas się tam liże i wciąż nie czuje się lepiej – szuka tylko spokojnego kąta i śpi... Planuję zadzwonić do mojego weterynarza w poniedziałek, żeby dowiedzieć się czegoś więcej i ją tam zabrać... Czy ktoś z was wie może coś więcej na ten temat? Mieliście podobny przypadek?

Różowy płyn ze sromu u kotki – POMOCY

Wrzucam dwa zdjęcia, może to wam trochę rozjaśni sytuację. Bardzo się martwię, bo moja Nala jest dość chorowita (już wcześniej leczyliśmy ją na katar koci). Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • L
    Lyzzza Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry

Podrzucam Wam link do artykułu, w którym znajdziecie listę wszystkich możliwych chorób:

https://www.doctissimo.fr/animaux/chat/sante-chat/pertes-blanches-et-ecoulements-vulvaires-chez-la-chatte-causes-et-traitements

Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post