Słaba kotka 3 dni po sterylizacji

Fllow94
Fllow94 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć; wysterylizowałam moją kotkę 3-4 dni temu. Pierwsze trzy noce spędziła u weterynarza. Kiedy odebrałam ją w sobotę wieczorem, była trochę zestresowana i słaba, ale myślałam, że to normalne – przychodziła spać mi na kolanach i nawet trochę jadła. Ale dzisiaj wydaje mi się jeszcze słabsza niż wczoraj. Kuleje i trzęsie się, kiedy staje na lewej tylnej łapce, do tego nie chce już w ogóle jeść i cały dzień tylko śpi :'( Trochę się martwię. Powiedzcie mi, co robić, żeby coś zjadła.

Dzięki

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

31 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Przykro mi z powodu Twojej kotki, mam nadzieję, że szybko z tego wyjdzie. Jeśli chodzi o jej łapki, to nie mam konkretnej rady poza tym, żeby poczekać, aż zastrzyk się wchłonie, a mięsień „zregeneruje”. Mam nadzieję, że weterynarz niczego nie pomylił – na forum był już przypadek kogoś, czyj kot został częściowo sparaliżowany przez zastrzyk domięśniowy leku, który nie powinien być podawany w ten sposób. Nie stresuj się za bardzo, zwierzaki to takie gąbki, które wszystko wyczuwają. Daj jej czas na dojście do siebie, karm ją mokrą karmą, żeby zadbać o nawodnienie. Pilnuj też, żeby za bardzo się nie forsowała, żeby blizna po sterylizacji mogła się spokojnie zagoić.
    Przetłumaczony francuski
    Fllow94
    Zgłoś
    Gdzie jesteście, dziewczyny? Czuję się taka samotna. Potrzebuję wsparcia. Nikt nie zrozumie mnie tak dobrze, jak inna osoba, która ma kota.
    Przetłumaczony francuski
    Fllow94
    Zgłoś

Zrobił jej zastrzyk domięśniowy po prawej stronie... więc teraz kuleje na obie łapki...

Szczerze mówiąc, tak mi żal mojej kotki i tej niekompetencji niektórych weterynarzy.

Przetłumaczony francuski
    Fllow94
    Zgłoś
    Właśnie wróciłam od weterynarza. Powiedział mi, że to kulenie to przez zastrzyk domięśniowy z dość drażniącego leku i że to niedługo przejdzie. Jeśli chodzi o te krople krwi z dróg rodnych, to zapewnia mnie, że to nie infekcja, bo kicia nie ma odpowiednich objawów. Podał jej (jak każdy weterynarz na każdą przypadłość) sterydy -_- i antybiotyki. No nic... jeśli w ciągu tygodnia jej się nie poprawi, pójdę do innego weta. Proszę, módlcie się za moją kicię.
    Przetłumaczony francuski
    Fllow94
    Zgłoś
    Uważam, że to NIESPRAWIEDLIWE, moja kotka była zupełnie zdrowa. A weterynarz oddaje mi ją kulejącą!! Biedactwo, chce się bawić i do nas podchodzić, ale boi się chodzić przez ten ból!! Mam nadzieję, że raczy przyznać, że to jego wina è_é. Czy powinnam żądać, żeby leczenie tej łapki było darmowe?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    U mojego kota po kastracji było podobnie – przez kilka godzin czuł się dobrze, a potem przestał jeść i sporo schudł. Wymiotował wszystkim, co tylko zjadł. Według weterynarza to był nieżyt żołądka spowodowany narkozą. Dostał zastrzyk i leczyliśmy go Smectą. Z czasem wszystko powoli wróciło do normy, odzyskał wagę i teraz czuje się super. Może u Was jest tak samo, mam nadzieję, że to nic poważnego. Trzymajcie się i dużo siły!
    Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Gigi397 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

W jakim wieku jest Luna?

Radzę ci spisać wszystkie pytania, które przychodzą ci do głowy, a także te nasze.

Czyli cena obejmuje zabieg i 3 dni opieki pooperacyjnej + leki itd.....

W Belgii sterylizacja kotki kosztuje około 430 zł. Leki nie są wliczone w cenę. Nie ma też pobytu po operacji, chyba że chodzi o choroby przewlekłe lub wcześniejsze problemy przy wybudzaniu z narkozy.

Ten weterynarz prowadzi klinikę, tak przypuszczam?

Chciałam ci też powiedzieć, żebyś nie zostawiała jej samej na długo, dopóki nie poczuje się lepiej – nigdy nie wiadomo, co się może wydarzyć. Luna potrzebuje teraz twojej obecności. Dzięki wielkie.

Buziaczkiiii dla Lunyyyy gigi397

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moja kotka była sterylizowana i nigdy nie krwawiła ani z dróg rodnych, ani z rany. Tak samo było w przypadku tej kici, którą zgarnęłam z ulicy zaraz po tym, jak ktoś ją wyrzucił po sterylce metodą boczną. W końcu to on jest weterynarzem, ale cała ta historia i tak wydaje mi się jakaś dziwna.
    Przetłumaczony francuski
    Fllow94
    Zgłoś
    Właśnie mi odpisał. Powiedział, że ta krew jest normalna, bo macica zacznie teraz zanikać... ale jutro i tak zasypię go gradem pytań.
    Przetłumaczony francuski
    Fllow94
    Zgłoś
    Biorąc pod uwagę, że miała ruję ponad miesiąc... myślicie, że to przez to? Czy może to coś gorszego, jak zapalenie macicy : ,(. Mieszkam na wsi... nie mam jak teraz dostać się do weterynarza. Ale zostawiłam mu wiadomość i jutro z samego rana będę u niego jako pierwsza.
    Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 31

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post