Dlaczego koty tak ładnie pachną?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Właśnie straciłam mojego kotka, który pachniał po prostu nieziemsko! Miał taki zapach niemowlaka... Ciągle go wąchałam po szyi, a on to uwielbiał! To była taka nasza zabawa, w zamian on wąchał mi oczy... Tak bardzo mi go brakuje, tak strasznie tęsknię za tym zapachem... Mój dorosły kot też ładnie pachnie, ale to nie to samo co taki maluszek.
Nie wolno perfumować kotów, bo będą potem zlizywać te perfumy. W ten sposób perfumy trafią do ich śliny, przez co zwierzaki mogą zachorować! Uważaj na to.
Isyl też pachnie trochę jak krem dla niemowląt, to niesamowite! Uwielbiam wtulać nos w jej szyję, kiedy ma ochotę na pieszczoty – ona to uwielbia i mruczy wtedy jeszcze głośniej! A ja rozkoszuję się jej jedwabistym futerkiem i tym cudownym zapachem.
Mam nawet perfumy dla zwierząt, które kupiłam na specjalistycznej stronie, ale użyłam ich tylko raz z ciekawości. Nie pachną źle, ale zdecydowanie wolę naturalny zapach mojej laleczki :)
Cześć wszystkim!
Od dzieciństwa miałem mnóstwo kotów i psów (bo uwielbiam zwierzaki), ale wciąż nie rozumiem, dlaczego koty zawsze tak ładnie pachną (mimo że nigdy ich nie kąpię ani nie używam żadnych perfum), a większość psów tak śmierdzi (nawet kiedy często się je kąpie).
Moje koty kochają czystość, wylizują sobie futerko i zawsze pachną super, natomiast moje psy uwielbiają tarzać się we wszystkim, co śmierdzi (na przykład w jakiejś zdechłej rybie nad rzeką). I jak już je wykąpię, to dosłownie następnego dnia ich sierść znowu śmierdzi!
Czy jest na to jakieś naukowe wyjaśnienie, dlaczego koty pachną, a psy śmierdzą??? Czy jakiś naukowiec albo weterynarz mógłby mi to wyjaśnić?
Sama nie wiem, przecież rzadko go jedzą!! Raz powąchałam Biloute i pachniał tuńczykiem, więc powąchałam Moukil i to samo (te dwa myją się nawzajem, są w sobie po prostu zakochane)!
Moje koty pachną tuńczykiem lol !!