Dlaczego koty tak ładnie pachną?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Czy ktoś z was wie, dlaczego koty tak ładnie pachną? Jasne, spędzają mnóstwo czasu na pielęgnacji, ale gdybyśmy my robili to samo, mam na myśli mycie się przez lizanie, to wątpię, żebyśmy tak ładnie pachnieli... Wnioskuję z tego, że mają w ślinie coś w rodzaju naturalnego płynu do prania? ;) Psy też się liżą, ale mają bardzo intensywny zapach (który mnie osobiście drażni, stąd między innymi – obok tysiąca innych powodów – moja preferencja do kotów). Zdrowy kot pachnie sobą i swoim domem („powąchaj mojego kota, a dowiesz się, czy u mnie jest czysto” lol). Kiedy Félia śpi na mojej świeżo wypranej kołdrze, sama pachnie proszkiem do prania! No więc jak? Macie jakieś wyjaśnienie na ten słynny, piękny naturalny zapach kotów?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

43 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Hehe, Félia pachnąca cebulą, no nie mogę, też się śmieję! lol

Ahhh Melly, ten „cudny” zapach kupki! lol

Przetłumaczony francuski
    Melly
    Melly Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Haha, u mnie to samo... Zwłaszcza po wizycie w kuwecie, zaraz po kupce...

Ja uwielbiam wtulać głowę w Réglisse, bo tak ładnie pachnie =D

Omlet z cebulą hihi, musisz mnie zaprosić Euqi!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No cóż, przyznam szczerze, że Félii zdarza się czasem pachnieć cebulą, bo uwielbiam omlety z cebulą... lol
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No śmiało, śmiało, nie krępuj się! ^^

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Sorki Ninie, ale dalej się śmieję, nie gniewasz się, co? lol

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To wcale nie jest fajne, w takich chwilach ona pachnie serem albo starym tłuszczem... Buuu.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Muhahahahahahaha Ninie! Padłam ze śmiechu!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak, koty chłoną zapachy. Problem w tym, że po mięsnym fondue albo raclette moja Ném nie pachnie już zbyt ładnie... ;-(
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Francesca, używasz perfum u niektórych swoich kotów? Mogę zapytać, dlaczego?

To taki atut w uwodzeniu, Ninie :)) Tak, a propos tych perfum – przed moją przeprowadzką kotek moich byłych sąsiadów często wpadał pobawić się z Félią (o, zapomniałam o tym, a to mnie jeszcze bardziej uspokaja w kwestii zaakceptowania Gatsby’ego :) ) i sąsiadka doskonale o tym wiedziała, bo jej kot po prostu pachniał moimi perfumami! Koty to takie zapachowe kameleony!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Też uważam, że Némésis pachnie prześlicznie (i w pełni zgadzam się z Twoją opinią, Euqi, jeśli chodzi o psy), zwłaszcza po drzemce na słońcu;

U nas jest tak samo, często czuć od niej moje perfumy albo perfumy mojego faceta po tym, jak ją nosiliśmy na rękach – spokojnie, sami jej nie perfumujemy! ^^

Z kolei nie potrafię wyjaśnić, dlaczego one tak ładnie pachną. Może to jakiś sposób na uwodzenie? lol

Przetłumaczony francuski
  • 40 komentarzy na temat 43

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post