Jak podciąć sierść na pupie maine coona

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Jak podciąć sierść na pupie maine coona

Cześć wszystkim! Proszę was o jakieś rady. To trochę delikatna sprawa, ale mam problem z futerkiem mojego kochanego maluszka. Jak idzie do kuwety, to trochę kupy zostaje mu na sierści... Próbowałam mu to wczoraj zmyć, bo on w ogóle nie boi się wody, ale bardzo mu się to nie spodobało. Więc spróbowałam mu podciąć kłaki na pupie, ale on tego nie cierpi i warczy, a to przecież najsłodszy kiciuś pod słońcem. Chciałam zapytać, czy komuś z was też się to przytrafiło i czy macie jakieś sposoby albo triki, jak mu przystrzyc tę sierść? Grrr, jest taki piękny, że nie chcę, żeby śmierdział, haha!

Dzięki wielkie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • R
    Ribouldingue Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    lol dzięki wielkie za te wszystkie rady, faktycznie jestem sama, więc jest ciężko, mimo że jest kochany, to po prostu tego nie lubi. Daję mu Purinę One dla maluchów, ale mieszam ją z wersją dla dorosłych kastratów, bo mam też birmę i podjadają sobie nawzajem z misek, więc mam problem!!! Skonsultuję to z moim weterynarzem, właśnie się przeprowadziłam. Muszę go też w końcu wykastrować!! Czy to możliwe, że to po tej Purinie ma luźne stolce? Bo wcześniej tak nie było!! Zawsze dolewam im mleka do karmy, czy to źle? Cześć, taka rada: nie dawaj kotom Puriny, bo to trucizna dla zwierząt, które są przecież mięsożercami. To świństwo zawiera zboża, które niszczą nerki i mogą doprowadzić do cukrzycy. Trzeba kupować karmę bezzbożową – jest droższa, ale dla naszych słodziaków nic nie jest za drogie! Co do mleka, to nie jest to zdrowe, ma za dużo hormonów wzrostu!
    Przetłumaczony francuski
    R
    Ribouldingue Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    lol, dzięki wielkie za te wszystkie rady! Fakt, jestem z tym sama, więc bywa naprawdę ciężko, i choć jest przekochany, to akurat tego bardzo nie lubi. Podaję mu Purina One Junior, ale mieszam ją z Purina One dla dorosłych kastratów, bo mam też birmę i podjadają sobie nawzajem z misek, no i mam kłopot!!! Pogadam o tym z moim weterynarzem, bo właśnie się przeprowadziłam i muszę go w końcu wykastrować!! Czy to możliwe, że to po tej karmie Purina One ma rzadsze stolce? Wcześniej tak nie było!! Zawsze też dolewam im mleka do karmy, czy to im szkodzi?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Moja Mirabelle to maine coon i jest bardzo czysta, przynajmniej na razie żadnych brudów na pupci, uff!!!!

Ma już osiem miesięcy, ta mała łobuziara. Uwielbiam ją. Twoje słodziaki są przeurocze. !!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Pinks, zawsze mnie rozśmieszysz tymi swoimi „niezdarnymi” słodziakami; żeby tak przyciąć sobie futro z kryzy w pyszczku, to jednak trzeba potrafić! Lol

Tresor, Twoje kochane maluchy są przepiękne!

Tak, unikaj krowiego mleka, większość kotów nie trawi laktozy, więc kończy się to biegunką albo luźnymi kupami. Produkty fermentowane jak najbardziej (twaróg, jogurt naturalny, serek naturalny...), ale zwykłego mleka lepiej unikać.

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Karma Purina nie jest zbyt dobra. Fakt, jest tania, ale to nie są produkty premium... Na Twoim miejscu bym ją zmieniła...

– mleko: ja swoim nigdy nie daję. Niektóre koty go nie tolerują i mają po nim bardzo luźne stolce albo nawet biegunki... może tak samo jest w przypadku Twojego kota...

Dawaj im po prostu karmę dobrej jakości i nic poza tym: Almo Nature, Hill's (zerknij sobie na Zooplus).

Zerknij na tę stronę, to zestawienie porównawcze karm:

http://www.matoonet.com/comparatif-croquettes-quelles-croquettes-de-chat-choisir

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

MOJE KOCHANE SŁODZIAKI LOL

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Lol, wielkie dzięki za wszystkie rady! Faktycznie jestem sama, więc jest mi ciężko, a mimo że on jest kochany, to po prostu tego nie lubi. Daję mu Purina One Junior, ale mieszam ją z Purina One dla dorosłych kastratów, bo mam też birmańczyka i każdy zagląda do miski drugiego, więc mam kłopot!!! Pogadam o tym z moim weterynarzem, bo dopiero co się przeprowadziłam i muszę go jeszcze wykastrować!!

Czy to możliwe, że to po tej Purinie ma luźniejsze stolce? Wcześniej nie było takich problemów!! Zawsze daję im też mleko do chrupek, czy to źle?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Też miałam ten problem z Guizmo, że kupka trochę przyklejała mu się do sierści, ale w przeciwieństwie do Was, moje kochane futrzaki dają przy sobie zrobić absolutnie wszystko, więc nie mam żadnego problemu z wycinaniem im tej oblepionej sierści z pupy. A ponieważ czesanie ich to sama radość, używam furminatora na „portkach” Guizmo, żeby porządnie przerzedzić futerko w tamtej okolicy. To samo robię przy kryzie (no, przy tym jego „śliniaku”), bo jak się myje, to ten mój niezdara ciągle kończy z kłakami w pyszczku. Swoją drogą, jeśli macie jakiś cudowny sposób, żeby przestał sobie wpychać tę sierść z kryzy do pyszczka, to chętnie skorzystam – furminator jest świetny, ale to jeszcze nie magia!!!!
    Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Po Hillsach Flemming miał dość luźne kupy... i za każdym razem, gdy przychodził do kuchni... specyficzny zapaszek unosił się w powietrzu... od razu było go czuć... Zmieniłam karmę i problem z głowy... ale teraz zastanawiam się, czy nie wypróbować Almo Nature!!!
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 12

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post