Jak podciąć sierść na pupie maine coona

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Jak podciąć sierść na pupie maine coona

Cześć wszystkim! Proszę was o jakieś rady. To trochę delikatna sprawa, ale mam problem z futerkiem mojego kochanego maluszka. Jak idzie do kuwety, to trochę kupy zostaje mu na sierści... Próbowałam mu to wczoraj zmyć, bo on w ogóle nie boi się wody, ale bardzo mu się to nie spodobało. Więc spróbowałam mu podciąć kłaki na pupie, ale on tego nie cierpi i warczy, a to przecież najsłodszy kiciuś pod słońcem. Chciałam zapytać, czy komuś z was też się to przytrafiło i czy macie jakieś sposoby albo triki, jak mu przystrzyc tę sierść? Grrr, jest taki piękny, że nie chcę, żeby śmierdział, haha!

Dzięki wielkie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dokładnie, samej jest ciężko, bo nasze skarby nie znoszą, jak im się majstruje przy miejscach intymnych. Ja rozwiązałam ten problem, bo Félia podczas czesania zmienia się w prawdziwą furię. Co tydzień robię tylko absolutne minimum, a regularnie (co około 3 miesiące) zabieram ją do mojego weterynarza na porządne wyczesywanie z pomocą asystenta. Za każdym razem proszę go też o skrócenie tych słynnych kłaczków na pupie i portkach. Robi to maszynką – wygląda to super, o niebo lepiej niż po nożyczkach, i wszystko jest ładnie wyrównane (no bo wiadomo, mała często paradowuje z ogonem w górze, więc pupcia musi się dobrze prezentować! Lol). I starcza to na długo.

Jeśli Twój weterynarz nie mieszka daleko, to bardzo polecam Ci to rozwiązanie, u mnie taka pomoc jest darmowa.

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, też to przerabiałam z moim maine coonem, jak był młodszy...

A jaką karmę mu podajesz? Co to za chrupki??

Mąż mi pomagał i trzymał Flemminga, a ja dobrze naostrzonymi nożyczkami wycinałam sierść... Samej jest to dość trudne do zrobienia.....

Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post