Karma dla mojego maine coona

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej, w przyszłym miesiącu odbieram mojego maine coona. Piasałem już wcześniej post, żeby dowiedzieć się, jaką markę wybrać i stanęło na suchej karmie z Purizona, ale widziałem, że na Facebooku wybuchła afera – mnóstwo, mnóstwo chorych kotów po Purizonie. Piszą o tym hodowcy, w tym pani, od której biorę mojego MC.

Royal Canin Kitten

Pro Plan Original Kitten

Concept for Life Kitten

Kitten Maine Coon

Na którą markę Waszym zdaniem powinienem postawić? A może znacie jakąś inną karmę, która ma lepsze opinie? Dzięki za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

23 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Cześć, Mój 3-miesięczny kociak dostaje suchą karmę Royal Canin Kitten Second Age, a z mokrej – saszetki Royal Canin w sosie. Od czasu do czasu daję mu też trochę mielonej wołowiny, za którą po prostu przepada. Taka dieta bardzo mu służy. Mojej poprzedniej kotce próbowałam podawać bezzbożowe puszki Feringa, ale nigdy nie chciała ich tknąć (suchej karmy zresztą też odmawiała). Tak jak Kalou, ufam mojemu weterynarzowi.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Jeśli chodzi o mokrą karmę, to postawiłem na bezzbożową Feringę i Animondę przy żywieniu mieszanym, ale chciałem też dorzucić jakieś chrupki bezzbożowe. Z Purizonem była ta cała głośna afera, więc wolę go unikać. Co polecacie z bezzbożówek odpowiedniego dla Maine Coona?
    Przetłumaczony francuski
    X
    Xchtu Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Karmy takie jak Royal Canin czy Pro Plan najlepiej omijać... Koty to bezwzględni mięsożercy, więc jeśli tylko macie możliwość, lepiej podawać im mokrą karmę, żeby uniknąć kamieni moczowych i innych chorób w przyszłości.

W przeciwnym razie wybierzcie karmy bezzbożowe, podając je na zmianę z mokrym jedzeniem i surowym mięsem (najlepiej na czczo przed podaniem).

Polecam wam karmę Franklin, która ma naprawdę bardzo dobry skład.

Karmy bezzbożowe to podstawa, zboża na dłuższą metę to naprawdę słaby pomysł, bo tylko pogarszają zdrowie waszego kota (a czasem długo w ogóle nie widać, że coś jest nie tak), więc powtórzę się: jeśli możecie, wybierajcie to, co najlepsze!

I koniecznie sprawdźcie opinie w internecie, dowiadujcie się jak najwięcej :)

Przetłumaczony francuski
  • 23 komentarzy na temat 23

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post