Sierść półdługa czy krótka?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć!
Mój mały maine coon ma futerko o podobnej długości. Czy mogłabym zobaczyć, jak Twój kotek wygląda teraz, żebym wiedziała, czego się spodziewać po moim słodziaku?
Dzięki :)

@Shalom
Tak właśnie powinien wyglądać prawdziwy Maine Coon:

@Shalom
Ten maluch jest przeuroczy, ale mam nadzieję, że faktycznie go adoptowałeś (albo zapłaciłeś maksymalnie około 900 zł na pokrycie kosztów czipowania i szczepień). Jeśli ktoś sprzedał Ci go drogo jako Maine Coona... cóż, dałeś się nabrać 😎
Jesteś pewien, że to maine coon? Ma rodowód?
W każdym razie długość sierści nie zmienia się z wiekiem. Twój ma krótką sierść i jest już odstawiony od matki, więc taki już zostanie, a i tak jest śliczny taki, jaki jest!
Cześć @folior,
Adoptowałam Maine Coona i on też ma krótką sierść, zupełnie jak Twój. Chciałabym się dowiedzieć, jak teraz wygląda Twój kotek i czy jego sierść już urosła? Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Jak masz jakieś zdjęcie...
To Maine Coon z rodowodem?
Czy po prostu kot w typie Maine Coona?
Dzień dobry.
Moja mała Alteha, kotka rasy maine coon, ma 3 miesiące i 1 dzień. Nie ma zbyt dużo sierści. Czy mogą mi Państwo powiedzieć, dlaczego tak jest? Bardzo proszę.
Oto zdjęcie kociaka Maine Coon z rodowodem, o umaszczeniu podobnym do Twojego. Tak dla uspokojenia. Pamiętaj też, że kot bez rodowodu oficjalnie nie jest uznawany za rasowego.

Cześć wszystkim,
Chciałabym prosić Was o kilka informacji,
Na pierwszym zdjęciu jest mój maine coon. Wydaje mi się, że jego sierść jest bardzo krótka w porównaniu do jego rodzeństwa, które widać na drugim i trzecim zdjęciu.
Urodził się jako ostatni z miotu. Myślicie, że jak dorośnie, to jego futro stanie się długie?
Kotek nie ma rodowodu. Jak sądzicie, czy to czysta rasa?
Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi! Mogę też podesłać zdjęcia jego rodziców i dziadków 😊