WARCZĄCY KOT

Erika54
Erika54 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Zauważyłam ostatnio, że moja kotka zaczyna warczeć, gdy tylko usłyszy dzwonek do drzwi wejściowych. Jestem bardzo zdziwiona, bo wiedziałam, że psy warczą, ale nie sądziłam, że koty też to potrafią.

Na przykład siedzimy sobie na kanapie albo ona śpi w swoim legowisku i nagle dzwoni listonosz – ona wtedy od razu zrywa się na równe nogi i warczy.

Wiem, że zawsze chciałam mieć psa i wychowałam moją kotkę tak, żeby zachowywała się trochę jak on, ale żeby aż warczeć? Tego zupełnie nie rozumiem.

Myślałam, że przez te 8 lat poznałam już moją kotkę na wylot, a tu proszę – te futrzaki zawsze potrafią nas zaskoczyć :)

Czy ktoś z Was ma podobnie ze swoim mruczkiem? Jeśli czyta to jakiś weterynarz, byłabym wdzięczna, gdyby mógł mi to jakoś wyjaśnić.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Yume
    Yume Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, moja kicia też od czasu do czasu warczy. Zazwyczaj siedzi wtedy w korytarzu i domyślam się, że słyszy jakiś hałas albo czuje czyjąś obecność na zewnątrz. Moja poprzednia kotka, która w ogóle nie była towarzyska wobec obcych, robiła tak regularnie, gdy ktoś wchodził do domu. Nie wydaje mi się, żeby to było jakieś nietypowe zachowanie – moim zdaniem to po prostu oznaka albo agresji, albo strachu.
    Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post