Pocenie się u sfinksa

Valentina75012
Valentina75012 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć !!!

Chciałabym wiedzieć, czy inni sfinksowi „rodzice” zauważyli to samo co ja? Chodzi o to, że mój sfinks pachnie potem, zwłaszcza kiedy śpi !!

A ponieważ w nocy bywa mu zimno, przychodzi spać ze mną pod kołdrę i kładzie głowę na moim ramieniu, zupełnie jak człowiek !!! I następnego dnia nie dość, że czuję zapach potu Petera, to jeszcze mam plamy na ramieniu i na ciele – to pewnie przez nadmiar sebum mojego malucha !!!!

Oczywiście to nic takiego, ale pytam z czystej ciekawości, jak to wygląda u Was !!!

Dzięki za wasze odpowiedzi !!!🙂[[👎

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Valentina75012
    Zgłoś

Dzięki!!

Znam Zooplus, zamawiam tam żwirek i smaczki w wersji light dla moich dwóch suczek.

Czyli według Ciebie ta karma jest dobra i niedroga?

Wielkie dzięki za Twoje odpowiedzi. 🙂

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Możesz je zamówić na Zooplus, podsyłam Ci linki:

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/sanabelle (sanabelle)

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/porta21 (porta 21)

Przetłumaczony francuski
    Valentina75012
    Zgłoś

Okej! Spróbuję go umyć, ale zacznę od chusteczek. Tak czy siak, dzięki wielkie!!!✌

Przetłumaczony francuski
    Valentina75012
    Zgłoś

Dzięki USIBELLE za odpowiedź!! Od razu lecę kupić chusteczki dla niemowląt!!!

Nie, nie, to nic strasznego i tak jak mówisz, jest po prostu trochę więcej mycia, a poranny prysznic to dla mnie podstawa 👌

Powiedz mi, czy po tych chusteczkach wycierasz mu ciałko do sucha? Bo mój Peter to straszny zmarzluch!!!😉

Twoja mała jest przeurocza!!! Wrzucam zdjęcia mojego skarbu, Petera!!!

.

SELENA123, ja im daję, jeśli mają ochotę, jakieś suche ciasteczka, madlenki...

Możesz mi napisać, gdzie znajdę tę karmę, o której wspominałaś? Nie znam tych marek.

Dzięki!!! 🙂

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jeśli kupisz karmę dobrej jakości, to wcale nie wyjdzie drożej, bo Twoje koty będą jej jeść mniej – jest po prostu bardziej sycąca. Poza tym zaoszczędzisz na wizytach u weterynarza, bo unikniesz różnych chorób wywołanych przez kiepskie jedzenie!

Karmy Porta 21 i Sanabelle kosztują tylko około 22–26 zł za kilogram.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jakie ciasteczka?

Przetłumaczony francuski
    Valentina75012
    Zgłoś

Tak, ser jest dobry dla kotów, tak samo zresztą jak i dla psów, ale oczywiście w małych ilościach!!

Jakieś ciasteczka czy smaczki to tylko od czasu do czasu 👌

Moje jedzą Whiskas dla kotów sterylizowanych – wiem, że to nie jest najlepsza karma, ale widzicie, mam dziesięć kotów, same uratowane biedy, w tym Petera, i dość ograniczone fundusze, więc te „lepsze” karmy są dla mnie po prostu za drogie!! Ale nie dostają do jedzenia tylko tego!!! I wszystkie są w bardzo dobrym zdrowiu, wliczając w to mojego osiemnastoletniego dziadziusia!!!

Przetłumaczony francuski
    Solenneb
    Solenneb Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

A jakiej marki karmę mu podajesz? Poza tym nie wydaje mi się, żeby ser był zbyt dobry dla kotów... tak samo zresztą jak ciastka...

Przetłumaczony francuski
    Valentina75012
    Zgłoś

Sfinksy, według osoby, od której go mam, są mniejsze od innych kotów. Peter jest okazem zdrowia.

Je to samo, co moje pozostałe koty: suchą karmę, saszetki, kurczaka, ciasteczka, jogurty, sery...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie mam kota, ale 3 kg to wydaje się bardzo mało. Jeśli się nie mylę, zapach zależy też od karmy, którą mu podajesz.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 12

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post