Czy krzyżówka birmy z syjamem jest bezpieczna?

M
Miaou2020 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Szykuję się właśnie do spotkania z kociakami, które są krzyżówką kota birmańskiego z syjamskim, bo zastanawiam się nad ich adopcją. Mam jednak pewne obawy co do bezpieczeństwa takiej mieszanki: czy jest ryzyko, że te koty będą częściej chorować? Czy hodowcy w ogóle praktykują takie krzyżówki? A może powinnam za wszelką cenę unikać takich „małżeństw”? Jeśli tak, to po prostu zrezygnuję.

Dzięki wielkie za wasze odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

35 odpowiedzi
Sortuj według:
  • B
    Birmanie Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Szukam małej kotki rasy święty kot birmański w departamencie Hérault. Mój adres e-mail to francoiselehucher3@gmail.com. Z góry ogromnie dziękuję za odpowiedź!
    Przetłumaczony francuski
    D
    Doria94 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, Czy moglibyście podać mi namiary na swojego hodowcę? Bardzo chciałabym zaadoptować mieszankę syjama z kotem birmańskim. Z góry dziękuję za pomoc!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ten słodziak jest naprawdę prześliczny, a do tego taki „na miarę”. Ludzie nie mają żadnych skrupułów, aż się odechciewa wierzyć w człowieka.
    Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jest PRZE-CUD-NY! Ma ogromne oczy, co sprawia, że jest jeszcze bardziej wyrazisty! No ba...

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś

Oto Blue! Jest u nas od tygodnia i jest po prostu cudowny. Można go brać na ręce i tulić bez końca, a on na wszystko bez problemu pozwala! To straszna przylepa, wierna swoim genom kota birmańskiego. Wieczorem trochę go nosi, jeśli w ciągu dnia nie wybawił się wystarczająco i nie miał odpowiedniej stymulacji, ale w nocy grzecznie śpi w salonie i w ogóle nam nie przeszkadza, dopóki nie wstaniemy – to czysta radość! Widać, że był rozpieszczany od urodzenia i ani trochę nie żałuję swojego wyboru. Jeszcze raz wielkie dzięki za wasze rady! Podobno każdy, kto przychodził obejrzeć kociaki, od razu tracił dla niego głowę, bo jest taki towarzyski. Jedna osoba zaproponowała nawet właścicielce zamianę obróżek, żeby tylko go ze sobą zabrać!!! Ludzie to są jednak zdolni do wszystkiego!!

Przetłumaczony francuski
    M
    Mothercat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Gratulacje z okazji adopcji Twojego kociaka, jest przeuroczy! 😻

Życzę mu długiego i szczęśliwego życia! ;-) 😺

Przetłumaczony francuski
    M
    Mothercat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Gratulacje z okazji adopcji kotka, jest przeuroczy! 😻

Życzę mu długiego i szczęśliwego życia! ;-) 😺

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś

A dla mnie to po prostu plastry na rany! To szczęście płynące z kojącego towarzystwa, które nigdy mnie nie zrani, bo relacje z ludźmi bywają czasem tak trudne i stresujące...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To Twoje dzieła sztuki Kalou, dla mnie to moje skarby! 😁 I to prawda, że to czysta radość móc je podziwiać, są takie piękne, nie wspominając już o ich łagodności i całej reszcie 😉
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To mnie zawsze zastanawiało – niektórzy znajomi byli wręcz oburzeni, że wydaję tak duże kwoty na kupno moich kotów, a o weterynarzu już nawet nie wspomnę. Za to w ogóle nie raziło ich kupowanie najnowszego kina domowego czy smartfona, chodzenie co tydzień do restauracji albo wydawanie fortuny na modne buty. Każdy ma swoje wybory i priorytety – dla mnie, tak jak i dla was, najważniejsze są zwierzaki. A patrząc na to, w jakim świecie teraz żyjemy, warto sprawiać sobie przyjemność, póki można, bo nie wiadomo, co przyniesie jutro.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 35

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post