Mój kociak je jak świnka

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Mój mały Gibbs, który powoli już dorasta, je jak prawdziwa świnka...

Właśnie umyłam kuchnię, a kiedy postawiłam mu miskę z chrupkami, znowu połowa wylądowała obok...

Panicz jest tak wybredny, że nie tknie tych, które spadły na podkładkę pod miskę. Zdarza mi się je znajdować nawet w salonie.

Ma miskę z wyższymi brzegami... No i nie mam już pojęcia, co zrobić z tym moim małym prosiaczkiem ^^

Macie jakieś patenty, żeby uniknąć chrupek w całej kuchni???

Dzięki wszystkim!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

31 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Tak, bo nie chce zbyt długo stać schylony nad miską.
    Przetłumaczony francuski
    Melly
    Melly Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To ten: http://www.wanimo.com/fr/chats/set-de-table-pour-chat-sc845/plateaux-de-proprete-lindo-sf767/ Bo panicz nabiera pełno chrupek do pyszczka i nimi potrząsa... No i ten „nadmiar” ląduje mu wszędzie na bokach.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

bo ma odpowiednio dobraną miskę

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ja nic nie podkładałam, Némésis je raczej czysto. Czasami znajdę jedną czy dwie chrupki, ale nic poza tym.

Przetłumaczony francuski
    Melly
    Melly Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ja kupiłam/em taką podkładkę :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

„Nawet nie wiem, co ci za bardzo powiedzieć” – niezbyt to po polsku brzmi, powinnam pomyśleć o przeczytaniu swoich postów przed wysłaniem...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Oj, Flavie, słaba sprawa z tym kotem, który tak wszędzie bałagani... Sama nie wiem, co Ci za bardzo doradzić... Może spróbuj zmienić miskę albo zrób tak, jak pisała Nimiss...

W sumie koty są pewnie jak ludzie – są żarłoki, które strasznie przy tym brudzą, i cała reszta ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dlatego właśnie zwracam uwagę na wysokość miski i od tego czasu nic nie ląduje obok – nawet maluchy chrupią prosto nad nią.
    Przetłumaczony francuski
    Nimiss
    Nimiss Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

U mnie kilkukrotna zmiana miski nic nie dała, ale może Ty spróbuj, Eivalf.

Mój nigdy nie zjada chrupek, które wywali poza miskę, chyba że nasypiemy mu nowych dopiero, gdy miska jest już całkiem pusta :D (rzadko się to zdarza, zazwyczaj lądują w odkurzaczu)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Kot nie powinien mieć zbyt głębokiej miski – koty tego nienawidzą i strasznie przy tym brudzą. Właśnie dlatego w sklepach zoologicznych, jak porównacie miski dla psów i dla kotów, to zobaczycie, że są inaczej wykonane. Może więc w tym tkwi problem, że ta miska mu po prostu nie pasuje.

Przetłumaczony francuski
  • 30 komentarzy na temat 31

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post