Mój kotek bardzo dużo je

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Wróciłam po tygodniu z wyjazdu służbowego i co widzę? Mój kiciuś ma wielki brzuszek!!! (widzę, że mój partner bardzo dobrze się nim opiekował).

Jak na trzymiesięcznego malucha, ma on stały dostęp do suchej karmy Pro Plan Kitten + dostaje jedną saszetkę dziennie, czyli 100 g mokrej karmy.

Myślę, że to chyba trochę za dużo, co nie??? Żebyście mieli obraz sytuacji: dwa tygodnie temu kupiłam paczkę karmy 400 g i już prawie się skończyła...

Rozmawiałam o tym z partnerem i powiedziałam mu, żeby zmniejszył porcje... ale on twierdzi, że nasz kotek jest cały czas głodny. Ja jednak myślę, że on po prostu nie potrafi sam się kontrolować!!!

Dzięki za wasze odpowiedzi

Mój kotek bardzo dużo je

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

60 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Koleżanka mi powiedziała, że jeśli jej brzuszek jest trochę zaokrąglony i dosyć twardy, to mogą być robaki. Była odrobaczana miesiąc temu (ma teraz 4 miesiące), ale nie chciałabym dawać jej za dużo tych środków. Czy powinnam powtórzyć odrobaczanie?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Piszecie, żeby dawać jej mokrą karmę co drugi dzień. U nas to będzie trudne. Jak tylko rano wstanę, ona od razu pędzi do kuchni i miauczy (naprawdę głośno jak na takie małe stworzonko 😂). Nie uspokoi się, dopóki nie dostanie choć trochę do miski, a i tak zjada potem tylko kilka kęsów.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Piszecie, żeby dawać jej mokrą karmę co 2 dni. Też bym tak chciała, ale problem polega na tym, że rano dostaję od niej niezłą burę, dopóki nie nałożę jej jedzenia do miski. No i strasznie głośno płacze, kiedy chce, żeby ją zrozumieć.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    O tak, jest naprawdę śliczny i na pewno wyrośnie na wspaniałego dorosłego!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ale on jest uroczy
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

oj tak, jest śliczny! będzie z niego naprawdę piękny kot, jak już dorośnie

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jocya, za parę dni skończy 4 miesiące i waży 2,2 kg. Niesamowicie urósł, odkąd go mam! ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dellys, nie martwię się, bo faktycznie źle zrozumiałam.

Zrozumiałam to tak, że jeśli zostawia się karmę w misce na stałe, tak jak ja to robię, to mokra karma byłaby już przesadą, więc odpisałam, że dlatego jej nie podaję.

No cóż, bywają takie dni, kiedy jestem strasznie roztrzepana.

Buziaki i do usłyszenia, jocya

Euquinorev, tak, to normalne, moje maluchy jedzą bardzo dużo, za to Noah i Loukas

jedzą często, ale w małych ilościach, świetnie sami się regulują.

A ile waży Gatsby? Ma już prawie 4 miesiące?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To prawda, zauważyłam, że mały Gatsby je więcej niż Félia i wydaje mi się to normalne. Z kolei u mnie mokra karma jest 2 razy w tygodniu – nakładam tyle samo do obu misek, ale każdy je tam, gdzie akurat chce. Przy stałym dostępie do misek nie da się inaczej i nie mam pojęcia, kto zjada więcej.

Gatsby urósł, Félia nie schudła, więc wszystko jest w porządku! ;)

A wiecie co? One już znają dni, kiedy jest mokre i wyciągają mnie z łóżka, żeby je dostać!! LOL

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Jocya, nie martw się, nie mówię wcale, że popełniłaś błąd, po prostu wyrażam swoją opinię. Nie ma żadnego problemu, jeśli ktoś uważa inaczej, zwłaszcza w kwestii żywienia :)
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 60

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post