Mój kotek o mało nie zjadł zielonego pasikonika

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, piszę do was, bo bardzo się martwię o mojego kotka. Któregoś dnia byłam z nim w salonie i nagle wleciał tam zielony pasikonik. Mój kot od razu na niego skoczył i próbował go zjeść. Wyciągnęłam mu go z pyszczka i wystawiłam owada na zewnątrz. Chodzi mi o to, że martwię się, że on chce jeść tak duże owady. Czy to w ogóle jest groźne, jeśli kot je owady? Czy są one toksyczne albo mogą przenosić jakieś choroby? Czy to możliwe, że takie zachowanie wynika z jego rasy albo wieku?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, każda rada będzie dla mnie bardzo cenna! Dzięki!

PS: Mała informacja: to kocur birmański, ma 3 miesiące i tydzień, i jest dość spory jak na swój wiek.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Coco33150
    Coco33150 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Moja Coquine zjadła mola, bleeek!!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Okej, dzięki wielkie za wasze odpowiedzi, naprawdę mnie uspokoiliście. Jestem wam za to bardzo wdzięczny.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Twój mały kotek po prostu uczy się polować. Pozwól mu na to, to leży w jego naturze. Gwarantuję ci, że nic mu nie będzie od zjedzenia pasikonika, i to w dodatku zielonego! Poprzyglądaj się trochę kotom, które żyją na zewnątrz – wszystkie są świetnymi łowcami. Więc zaufaj swojemu mruczkowi i daj mu się po prostu bawić.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Hejka! Moja robi za łapkę na muchy! Lol. Bez obaw ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Przynajmniej twój kiciuś oswaja się już z jedzeniem przyszłości ;)

To nie pierwszy post z pytaniem o takie rzeczy i jest to zupełnie bezpieczne dla twojego malucha.

Przetłumaczony francuski
    C
    Cassandraniele Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć! Mój kot już jako dwumiesięczny maluch zajadał się konikami polnymi i szarańczą... Nigdy mu to nie zaszkodziło, a wręcz przeciwnie. Oczywiście nie uważam, żeby jedzenie ich w dużych ilościach każdego dnia było dla niego wskazane, ale jeden od czasu do czasu nie powinien być żadnym problemem.
    Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post