Śmierć mojego kota 8 dni po kastracji

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Mój kot Junior (mieszaniec birmański) w wieku 8 miesięcy właśnie odszedł, 8 dni po kastracji. Operacja przebiegła dobrze, bardzo szybko wrócił do formy.

Siódmego dnia zauważyłam, że jest mniej radosny, dużo spał. Następnego ranka sytuacja się pogorszyła – ciężko oddychał, a jego serce biło bardzo szybko. Natychmiast zabrałam go do weterynarza, który od razu powiedział, że życie Juniora jest zagrożone. Nie miał gorączki, ale RTG klatki piersiowej wykazało, że płuca są prawie całkowicie niedrożne. Konieczne były dodatkowe badania, więc Junior musiał zostać w klinice.

Dwie godziny po moim powrocie do domu weterynarz zadzwonił z informacją, że stan jest beznadziejny – kotek zaczął się dusić i trzeba mu pomóc odejść... I tak mój mały Junior opuścił ten świat.

Wyjaśnienia lekarza są mętne: obrzęk płuc, niewykryta wcześniej wada serca? Szukam teraz odpowiedzi i jakichkolwiek możliwych wyjaśnień.

Bardzo liczę na Waszą pomoc i jakieś informacje na forum. Chciałabym wiedzieć, czy ktoś z Was spotkał się z taką tragiczną sytuacją.

Z góry dziękuję

Chamalia

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

20 odpowiedzi
Sortuj według:
  • S
    Slc Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mój kotek odszedł tego samego wieczoru, w którym miał zabieg kastracji. Miał zaledwie 8 miesięcy i kompletnie nie rozumiem, co mogło się stać. Był takim wspaniałym zwierzakiem.
    Przetłumaczony francuski
    P
    Piranhasuper9515chantou42 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór,

Moja córka też właśnie straciła swojego kotka po sterylizacji. 6 dni po operacji jej mały Guizmo odszedł – najwyraźniej jego nerki nie poradziły sobie z lekami do narkozy. To strasznie smutne, bo wcześniej był w pełni sił i nie miał żadnych szczególnych problemów zdrowotnych.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobry wieczór,

nie łączę tej śmierci ze sterylizacją, szukam informacji i historii osób,

które znalazły się w podobnej sytuacji

Chamalia

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Właśnie trafiłam na Twój wpis. Mój kot zmarł 4 dni po kastracji. Jedna pani weterynarz (nie ta, która go operowała) powiedziała mi, że to była sepsa albo że mój kot miał koci AIDS, a zabieg przyspieszył zatrucie krwi. To właściwie wszystko, co wiem. Oczywiście miałam ogromne poczucie winy, że zdecydowałam się na kastrację, bo wcześniej kiciuś czuł się naprawdę dobrze. 😔
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dziękuję Aurore za słowa wsparcia.

Junior był przepięknym kotem o wyjątkowym charakterze.

Był samą miłością.

Chamalia

Przetłumaczony francuski
    Aurore Boréale
    Aurore boréale Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Biedny maluszek, był taki uroczy i wyglądał na takiego łagodnego, to strasznie smutne, że odszedł w ten sposób.

Trzymaj się ciepło, Chamalia.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dziękuję Wam za to upamiętnienie, tak strasznie tęsknię za moim wspaniałym Juniorem!

Chamalia

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry,

Dziękuję za Waszą miłą wiadomość. Wciąż nie mogę się pozbierać po odejściu mojego małego Juniora, tak strasznie mi go brakuje... Moje serce i myśli są przepełnione jego miłością. Na ten moment nie mam siły psychicznej, by przyjąć pod swój dach nowego mruczka – myślę, że tylko czas może mi w tym trochę pomóc.

Oczywiście, jeśli spotkam na swojej drodze jakieś maleństwo w potrzebie, pomogę mu i je uratuję. Robiłam tak przez całe życie i będę to robić nadal.

Życzę długiego życia wszystkim Waszym pupilom

Chamalia

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Bardzo mi przykro z powodu straty Twojego kotka, to naprawdę trudne chwile. Trzymaj się i pomyśl, że teraz jest już w lepszym świecie :s Wiem, że w czasie żałoby najskuteczniejszą rzeczą jest zazwyczaj odwrócenie uwagi poprzez nowy początek – może uratowanie jakiegoś mruczka ze schroniska, który będzie już wysterylizowany? Daj sobie tyle czasu, ile potrzebujesz, i zachowaj swojego kociego przyjaciela w sercu. Nie masz sobie nic do zarzucenia, życie bywa po prostu nieprzewidywalne. Dużo siły!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie no, to nie kastracja „zabiła” jego kota, nie martw się Jeanjeanlol

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 20

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post