Sposób na roznoszenie żwirku po całym mieszkaniu
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć,
Tak jak wspomniał Blue Cat, ja też uważam, że plastikowa kuweta z wysokimi brzegami jest najpraktyczniejsza.
Jeśli Fluffy roznosi żwirek wszędzie, bo wchodzi jej między opuszki łapek, możesz spróbować zmienić go na taki o większych ziarnach, na przykład na pellet drzewny. W takim przypadku masz do wyboru dwa rodzaje:
– Pellet drzewny opałowy: to najtańsza opcja, można go dostać w niektórych supermarketach albo marketach budowlanych. Uważaj tylko na pył, bo niektóre koty są na niego uczulone, choć u mnie nigdy nie było z tym żadnego problemu.
– Żwirek dla kotów w formie pelletu: najtańszą i najłatwiej dostępną marką jest Cat's Best. Znajdziesz go w supermarketach lub sklepach zoologicznych. Niektóre rodzaje żwirków Cat's Best są zbrylające.
Cześć,
Zgadzam się z poprzednimi odpowiedziami – większa kuweta z wyższymi brzegami i mata przed wyjściem powinny pomóc, żeby Twój kot nie roznosił żwirku po całym domu. Dodatkowo warto wypróbować inny rodzaj żwirku, taki, który nie będzie przyklejał się do sierści i nie będzie zostawał między opuszkami łap.
Mam nadzieję, że to pomoże,
Mazarine
14 komentarzy na temat 14
- Ciągły lęk przez wychodzenie mojej kotki na zewnątrz
- Moje pozytywne doświadczenie z panem Olivierem BOIDINEM