2-miesięczny szczeniak – problem z łapką
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Przede wszystkim nie podawaj suplementów wapnia na własną rękę, bo jego nadmiar może wywołać poważne choroby (a w każdym razie nasila problemy z artrozą na starość).
Trzeba to więc poważnie przegadać z weterynarzem.
Jest mnóstwo produktów bogatych w wapń, które mogą się przydać (z wyjątkiem tych na krowim mleku, o czym wszyscy wiemy) (poszukaj porad na przykład na stronach poświęconych diecie BARF).
Problem rozwiązany! Niedobór wapnia, witamin itd. Weterynarz podał suplementy diety i w ciągu kilku dni łapa wraca do normy.
Czy mogę wiedzieć, co Pan/Pani mu podawał(a)? Bardzo proszę o informację.
Dzień dobry
Mam nadzieję, że odczytacie moją wiadomość. Właśnie trafiłem na wasz post dotyczący waszego psa z tamtego okresu. Chciałbym się dowiedzieć, jak sytuacja potoczyła się dalej oraz jakie witaminy i suplementy mu podawaliście? Mój syn kupił właśnie 2-miesięcznego staffika, który ma dokładnie te same problemy, co wasz. Strasznie się martwimy i jesteśmy zupełnie zagubieni. Byliśmy u weterynarza, kupiliśmy witaminy i suplementy oraz zmieniliśmy karmę, bo piesek był na tej samej, co wasz wtedy.
Mam nadzieję, że uda wam się odpowiedzieć.
Bardzo dziękuję
Problem rozwiązany! Niedobór wapnia, witamin itd. Weterynarz podał suplementy diety i w ciągu kilku dni łapa wraca do normy.
Cześć, widzę, że post jest z 2018 roku 😅, ale szukając w internecie, zauważyłem, że Twój psiak miał ten sam problem, co mój obecnie. Czy możesz mi napisać, jeśli pamiętasz, jak nazywał się ten produkt (suplement diety), który mu podawałeś? Wielkie dzięki!!
Może znajdziecie odpowiedzi na swoje pytania w tym poście
https://wamiz.com/chiens/cane-corso-90/forum/pattes-avant-arquees-auriez-vous-une-solution-97181.html
Cześć,
Co ci powiedział hodowca? Co to właściwie według niego jest? Nie dostałeś go razem ze świadectwem zdrowia?
Z takim problemem ja bym na Twoim miejscu udał się prosto do weterynarza, żeby zasięgnąć porady bezpośrednio u źródła dla większej pewności.
Cześć
Mam od dwóch dni małego shar peia i jego przednia łapa jest wykrzywiona (na drugiej przedniej też zaczyna się to dziać). Psiak bawi się bez problemu, ale pogarsza się to dosłownie w oczach. Jestem dość zaniepokojona, bo jego siostra z tego samego miotu ma ten sam problem i obawiam się, że to coś dziedzicznego.
Czy możecie podać mi nazwy suplementów diety i napisać, po jakim czasie łapki wróciły do normy, jeśli u waszych psów to zadziałało?
Dzięki wielkie