2-miesięczny szczeniak – problem z łapką

N
Nathoche Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Mam taki problem: właśnie wzięłam z hodowli 2-miesięcznego amstaffa. Piesek jest na karmie RC PUPPY i od wczoraj zauważyłam, że dziwnie stawia prawą przednią łapę – jest jakby wykrzywiona, gdy mały siedzi albo stoi w miejscu (postaram się zaraz wrzucić zdjęcie). Skontaktowałam się z hodowcą, który mówi, że to pewnie wina złego dawkowania karmy, nadmiaru albo niedoboru wapnia i że po skorygowaniu diety łapka wróci do normy. Próbowałam umówić się do weterynarza, ale nie ma żadnych wolnych terminów przed 2 stycznia (mieszkam na głębokiej wsi). Piesek nie sprawia wrażenia, jakby go coś bolało, bawi się normalnie i chętnie je, ale mimo wszystko bardzo się niepokoję.

Macie jakieś rady?

2-miesięczny szczeniak – problem z łapką

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

21 odpowiedzi
Sortuj według:
  • M
    Mymy052 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, post jest już stary, ale mam dokładnie ten sam problem z Voxem, moim dwumiesięcznym szczeniakiem amstaffa. Wizytę u weterynarza mam dopiero za miesiąc – myślicie, że to może poczekać, czy lepiej zadzwonić i umówić się na wcześniejszy termin?
    Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Przede wszystkim nie podawaj suplementów wapnia na własną rękę, bo jego nadmiar może wywołać poważne choroby (a w każdym razie nasila problemy z artrozą na starość).

Trzeba to więc poważnie przegadać z weterynarzem.

Jest mnóstwo produktów bogatych w wapń, które mogą się przydać (z wyjątkiem tych na krowim mleku, o czym wszyscy wiemy) (poszukaj porad na przykład na stronach poświęconych diecie BARF).

Przetłumaczony francuski
    L
    Lucie-08 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Problem rozwiązany! Niedobór wapnia, witamin itd. Weterynarz podał suplementy diety i w ciągu kilku dni łapa wraca do normy.

Czy mogę wiedzieć, co Pan/Pani mu podawał(a)? Bardzo proszę o informację.

Przetłumaczony francuski
    Cindy13
    Cindy13 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry 

Mam nadzieję, że odczytacie moją wiadomość. Właśnie trafiłem na wasz post dotyczący waszego psa z tamtego okresu. Chciałbym się dowiedzieć, jak sytuacja potoczyła się dalej oraz jakie witaminy i suplementy mu podawaliście? Mój syn kupił właśnie 2-miesięcznego staffika, który ma dokładnie te same problemy, co wasz. Strasznie się martwimy i jesteśmy zupełnie zagubieni. Byliśmy u weterynarza, kupiliśmy witaminy i suplementy oraz zmieniliśmy karmę, bo piesek był na tej samej, co wasz wtedy. 

Mam nadzieję, że uda wam się odpowiedzieć. 

Bardzo dziękuję 

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Problem rozwiązany! Niedobór wapnia, witamin itd. Weterynarz podał suplementy diety i w ciągu kilku dni łapa wraca do normy.

Cześć, widzę, że post jest z 2018 roku 😅, ale szukając w internecie, zauważyłem, że Twój psiak miał ten sam problem, co mój obecnie. Czy możesz mi napisać, jeśli pamiętasz, jak nazywał się ten produkt (suplement diety), który mu podawałeś? Wielkie dzięki!!

Przetłumaczony francuski
    Emla
    Emla Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Może znajdziecie odpowiedzi na swoje pytania w tym poście

https://wamiz.com/chiens/cane-corso-90/forum/pattes-avant-arquees-auriez-vous-une-solution-97181.html

Przetłumaczony francuski
    Y
    Yonib03 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, mam ten sam problem z moim 2-miesięcznym szczeniakiem rasy drathaar. Weterynarz zalecił mi zmianę karmy, co już zrobiłem. Moje pytanie brzmi: po jakim czasie łapa waszego psa wróciła do normy? Z góry dziękuję za odpowiedzi, bo bardzo się martwię.
    Przetłumaczony francuski
    B
    Bangdji Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Co ci powiedział hodowca? Co to właściwie według niego jest? Nie dostałeś go razem ze świadectwem zdrowia?

Z takim problemem ja bym na Twoim miejscu udał się prosto do weterynarza, żeby zasięgnąć porady bezpośrednio u źródła dla większej pewności.

Przetłumaczony francuski
    Robby
    Robby Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć

Mam od dwóch dni małego shar peia i jego przednia łapa jest wykrzywiona (na drugiej przedniej też zaczyna się to dziać). Psiak bawi się bez problemu, ale pogarsza się to dosłownie w oczach. Jestem dość zaniepokojona, bo jego siostra z tego samego miotu ma ten sam problem i obawiam się, że to coś dziedzicznego.

Czy możecie podać mi nazwy suplementów diety i napisać, po jakim czasie łapki wróciły do normy, jeśli u waszych psów to zadziałało?

Dzięki wielkie

Przetłumaczony francuski
    E
    Elodiemarieange Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, mam ten sam problem z moim 3-miesięcznym szczeniakiem rottweilera. Byłem u mojego weterynarza, który dał nam suplementy diety. Chciałbym zapytać, czy wasze psiaki już z tego wyszły i czy wszystko u nich w porządku? Dzięki!
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 21

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post