2-miesięczny szczeniak – problem z łapką
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć, podbijam ten temat, bo pojawił się niedawno nowy post o podobnym problemie. Nie wiem, czy to dokładnie to samo, ale może warto to porównać! 🙄
Dobry wieczór natoche, czy mogłaby Pani podać mi listę suplementów i witamin, które podaje Pani szczeniakowi? Mój staff ma ten sam problem...
To świetna wiadomość...
Dobrze, że tak szybko zareagowałeś, maluch dorośnie bez żadnych trwałych następstw.
Problem rozwiązany! Niedobory wapnia, witamin itd. Weterynarz podał suplementy diety i w kilka dni łapka wraca do normy.
Niedobór czy nadmiar wapnia (pomyliłem się w tekście)
Czy on zawsze tak ma? To nie jest po prostu kwestia złej postawy? Czy ta kość jest krzywa? Nie jestem ekspertką od psiego szkieletu ^^ Jeśli kość rośnie krzywo, to na pewno nie jest to normalne. Może to jakiś uraz, który hodowca przed Tobą zataił? No nic, radziłabym na razie za bardzo nie forsować tej łapki. Daj znać, co i jak ^^
Wrzucę Ci jeszcze jedno zdjęcie, od przodu. Jeśli chodzi o karmę, to hodowca dawał tę i szczerze mówiąc, trochę boję się teraz zmieniać. Moja sunia amstaffa zawsze była na RC i do tej pory nie zauważyłam żadnych problemów. No ale każdy pies jest inny, więc dzięki za radę. Czekam z niecierpliwością na wizytę u weterynarza.