Bardzo wytrzymałe zabawki?

Twinklestar
Twinklestar Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim opiekunom psów o silnych szczękach!

Wszyscy znamy Kongi – to klasyk dla psiaków z konkretnym zgryzem. Moja sunia ma jeden... ale nawet gdy napakuję go serem czy smaczkami, niespecjalnie ją on obchodzi. To, co ona uwielbia, to zabawki do rozszarpywania – takie, które bierze ostrożnie w przednie łapy i wyciąga z nich materiał kawałek po kawałku, aż zostaną z nich same strzępy. Ostatnio kupiłem jej zabawkę „prawie niezniszczalną”, która piszczy – sukces był gwarantowany! Tyle że po kwadransie biedak miał już bebechy na wierzchu, a ona dalej zawzięcie ciągnęła za nitki. No cóż, tyle jeśli chodzi o tę słynną solidność...

Macie jakieś pomysły na bardzo wytrzymałe zabawki inne niż klasyczny Kong? Dodatkowe punkty, jeśli zabawka piszczy i/lub jest pluszakiem!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Tokyo29
    Tokyo29 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ja osobiście kupuję zabawki marki Kong. Moja sunia staffik wszystko mi niszczy lol. Uwielbia małe pluszaki, ale rozwala je w 2 minuty, a przede wszystkim boję się, że zadławi się wypełnieniem... Dlatego teraz kupuję już tylko Kongi ^^
    Przetłumaczony francuski
    Kainate
    Kainate Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    A skoro moje uwielbiają wszystko rozszarpywać, to organizuję im też zabawy stworzone specjalnie do tego celu... Zawsze zostawiam im kartony, jak tylko coś zamawiam, i daję im je, żeby mogły je roznieść w drobny mak! No, sprzątanie salonu potem jest trochę upierdliwe, ale sukces za każdym razem gwarantowany, haha!
    Przetłumaczony francuski
    Kainate
    Kainate Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Nie gwarantuję, że jest w 100% niezniszczalna, ale dla tych, którzy szukają solidnej piłki, mam Jolly Soccer Ball, której jestem wielką fanką :)

Na początku sama w to nie wierzyłam, ale to naprawdę solidny sprzęt – psy mogą ją przebijać zębami, a ona i tak sama wraca do swojego kształtu! Warto tylko wziąć na tyle dużą, żeby pies nie mógł jej zbyt łatwo złapać do pyska i zacząć gryźć.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

U mnie niestety żaden! Albo w ogóle go nie rusza, ale jak już postanowią się nim pobawić, to przetestowałem ich całe dziesiątki i poza kokosem, który potrafi wytrzymać kilka godzin, nic nie daje rady – nawet te najmocniejsze Kongi!

Przetłumaczony francuski
    Jenijen
    Jenijen Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Są też pluszaki z Konga, te Kong Knots, nie wiem, czy kojarzysz i czy byłyby wystarczająco wytrzymałe dla Twojego psa.

Blue ma dwa, które trzymają się już od dłuższego czasu. Wszystkie inne zabawki też w końcu kończyły z dziurami...

Przetłumaczony francuski
  • 15 komentarzy na temat 15

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post