Jaka jest różnica między Amstaffem a Pitbullem?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Czy ktoś mógłby mi DOKŁADNIE wyjaśnić, jaka jest różnica między Pitbullem a Amstaffem, o ile w ogóle jakaś istnieje... Mam już dość słuchania tych wszystkich bzdur na ten temat...

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

162 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

W takim świetle stawiałbym na piaskowy / blue fawn

Znajdziesz amstaffy w tym kolorze, które zazwyczaj niosą błękit, ale ten pies to typowy Red nose. To prawda, że ma to swój urok, ale Red nose (chodzi o pigmentację nosa i oczu)... u amstaffa to nie przejdzie...!!!! lol !!

Przetłumaczony francuski
    Kallys34
    Kallys34 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

„No cóż, gdybyś uważniej czytał moje posty, to byś wiedział, że doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że to rasa uznawana w niektórych krajach... Tak samo jak te rasy nieuznawane przez FCI, o których wspomniałem wcześniej. Pff.”

Pff? Co to za „pff”? Jakbyś nie wiedział, to link i zdjęcia nie były skierowane bezpośrednio do ciebie. Wrzuciłem to W POST, a nie DLA ciebie. Wyraziłem swoje zdanie i czy ci się to podoba, czy nie – to moje prawo!

I tak jak pisałem, skoro nie czytałem tego, co napisałeś, to nie mam prawa oceniać... Zresztą wcale tego nie zrobiłem!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To, co jest dziwne, to że amstaff to w sumie taki pitbull z papierami i nie jest uznawany za jakiegoś mega niebezpiecznego psa, a amstaff bez papierów (czyli pit) już jest uważany za groźnego. To jakaś bzdura. Ale nic na to nie poradzimy.
    Przetłumaczony francuski
    Célineo
    Célineo Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    "Szczerze mówiąc, to nie, kompletnie nie czytałem tego, co napisałeś, więc nie mogę ocenić, czy to, co piszesz o pitbullach, to prawda. Wrzuciłem tylko ten link (i zdjęcia), żeby ci pokazać, że mimo faktu, iż rasa nie jest uznana, to ona jak najbardziej istnieje i tyle". No cóż, gdybyś mnie przeczytał, to byś zrozumiał, że doskonale wiem, że w niektórych krajach ta rasa jest uznawana... Tak samo jak te inne rasy nieuznawane przez FCI, o których wspomniałem wcześniej. Pff.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To, co jest dziwne, to że amstaff to w sumie taki pitbull z papierami i nie jest uznawany za jakiegoś mega niebezpiecznego psa, a amstaff bez papierów (czyli pit) już jest uważany za groźnego. To jakaś bzdura. Ale nic na to nie poradzimy.
    Przetłumaczony francuski
    Kallys34
    Zgłoś

"I weźcie pod uwagę, że te psiaki na zdjęciach kallys bardzo przypominają psy do walk..... Loool!!"

no, z tymi ciętymi uszami to nieźle straszą!! xd

jak się nazywa to umaszczenie u tego pierwszego (najjaśniejszego)?

uwielbiam!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

I zwróćcie uwagę, że te psy na zdjęciach od kallys bardzo przypominają psy biorące udział w walkach..... Loool!!

Wydają się bardzo groźne i mało socjalne, a przecież pies wystawowy musi dawać się dotykać sędziemu...

Przypominam, że amstaffy są dziś najliczniejszą rasą na wystawach, na przykład 420 sztuk na mistrzostwach świata w porównaniu do około 200 w przypadku kolejnych najpopularniejszych ras....!!!

I to niby pitbull jest psem niebezpiecznym...???

Przetłumaczony francuski
    Kallys34
    Zgłoś

"Dzięki Kallys34, naprawdę „wielkie dzięki”. Powiedz mi, czy ty w ogóle przeczytałeś chociaż jedno słowo z tego, co napisałem? ... Nie, no ja chętnie. Możemy teraz wyciągnąć wszystkie strony z każdego portalu o miniaturowych owczarkach niemieckich i tych śmiesznych krzyżówkach, które się świetnie sprzedają i które ludzie chcieliby uznać za rasy... Albo o tych wszystkich „rasach” nieuznawanych przez FCI, a jest ich cała masa. Kilka już wymieniłem".

Tak szczerze mówiąc, to nie, nie czytałem absolutnie nic z tego, co napisałeś, więc nie mogę oceniać wiarygodności twoich słów o pitbullach. Wrzuciłem ten link (i zdjęcia) tylko po to, żeby ci pokazać, że mimo tego, że rasa nie jest uznana, to ona po prostu istnieje, i tyle.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Myślę, że co do końcówki Twojego posta o ustawie z 99 roku, to każdy zna już moje zdanie i sam wyrobi sobie własne, więc nie muszę już do tego wracać...
    Przetłumaczony francuski
  • 110 komentarzy na temat 162

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post