Mieszanka amstaffa z bokserem
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Jasne, dowiem się wszystkiego.
Mam ją od miesiąca i bardzo się przywiązałem, ale przy tych przepisach nie jest łatwo. Mieszkam w dużym mieście, gdzie przy każdym wyjściu na spacer można trafić na kontrolę. Próbuję znaleźć kogoś, kto mógłby pomóc mi to sfinansować, bo sam nie dam rady – nie mam pracy i nigdy nie uzbieram na to wszystko!
No cóż, rozwiązanie jest proste: albo bierzecie za nią odpowiedzialność i ogarniacie sytuację, albo oddajecie ją komuś, kto to zrobi, albo przekazujecie ją do schroniska.
Znam schronisko, które zajmuje się molosami (staffiki, pity, rottki...).
Kiedy adoptuje się psa, najlepiej jest najpierw trochę poczytać i się doedukować.
No ale cóż, z tego co widzę, nie chcecie się użerać z tą suczką, do której najwyraźniej nie jesteście zbyt przywiązani. Skontaktujcie się ze schroniskiem „Molosse Land”, oni pomogą wam znaleźć rozwiązanie dla tej psinki.
Jeśli ją oddacie, nie adoptujcie już więcej żadnych psów. Skoro nie jesteście w stanie udźwignąć kosztów utrzymania zwierzaka, to lepiej w ogóle go nie brać, niż brać i pozbywać się po pół roku.
No nie wierzę, czy ty się nie pomyliłaś w pojęciach? Ta biedna suczka ma dopiero 6 miesięcy i chcesz ją uśpić? No serio, jeśli tak, to trzeba było się doinformować, zanim wzięłaś psa!!
Ładna mordka, ale za dużo problemów, więc się pozbywamy. To jest po prostu jakiś absurd...
Skoro pitbulle są najwyraźniej we Francji zakazane, a mieszkam w Metz, gdzie policja często robi kontrole, to naprawdę nie chcę ryzykować ani mieć problemów. Co mam zrobić? Uśpienie czy co?