Mieszanka amstaffa z bokserem

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś
Cześć! Słuchajcie, planuję kupić szczeniaka – to mieszanka amstaffa z bokserem (rodzice są rzekomo rasowi). Tylko nie wiem, czy muszę załatwiać jakieś formalności i czy taki pies trafia do jakiejś konkretnej kategorii? Możecie mi wyjaśnić, jak to wygląda z waszej wiedzy? W każdym razie sprzedawca zapewnia mnie, że to nie będzie groźny pies.
Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

24 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Sorki, nie zauważyłem, że to stary post. Nie mogę jej wpisać jako amstaffa, nawet jeśli jest rasowa?
    Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Manuela57777, załóż proszę swój własny wątek, zamiast podpinać się pod stary temat ze swoimi pytaniami.

(Tak, amstaff bez rodowodu jest uznawany za pitbulla).

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No jak nie ma rodowodu, to będzie traktowany jako pies z listy ras agresywnych.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzień dobry, mam 6-miesięcznego amstaffa bez rodowodu. 6 kwietnia muszę iść z nią na szczepienie, ale bardzo nie chcę, żeby została uznana za pitbulla. Co mogę z tym zrobić? Nie chcę mieć przez to żadnych problemów.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Słuszna decyzja

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mam mixa amstaffa z pitbullem i mogę ci powiedzieć, że pierwszy rok jest ciężki pod względem finansowym. Trzeba liczyć około 4000–4500 zł na same formalności, kastrację itp. Więc to dobry pomysł, żeby jeszcze trochę poczekać 👌
    Przetłumaczony francuski
    C
    Caroline-eg Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Chciałabym jeszcze dodać, że w fundacjach jest mnóstwo psów w typie boksera oraz rodowodowych amstaffów.

Oto stowarzyszenie zajmujące się molosami:

http://molossesallstars.com/category/nos-chiens-a-adopter/

Jest tam do adopcji sporo amstaffów lub psiaków w typie rasy, które na szczęście dla nich nie podlegają pod żadne restrykcyjne kategorie.

Jeśli chodzi o fundację dla bokserów, to zerknij tutaj:

http://www.boxerami.org/?p=395

PS: Przepraszam, że byłam taka bezpośrednia, ale jak to zobaczyłam, od razu pomyślałam o konsekwencjach dla szczeniaków, bo mogłoby się to dla nich bardzo źle skończyć.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie ma za co jimgali.. uwierz mi, robisz najlepszy możliwy wybór!!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No tak, to faktycznie skomplikowane, zwłaszcza że jestem młody i nie dałbym rady wszystkiego sam ogarnąć, więc poczekam, aż uzbieram trochę więcej kasy na rasowca! Dzięki wielkie, że tak szybko mi odpowiedzieliście! 👍 👍
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

+1 célinéo !!! nie kupuj, to najlepsza rada, jaką mogę ci dać !!! piszę to z jak najlepszymi intencjami

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 24

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post