Mieszanka amstaffa z bokserem

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś
Cześć! Słuchajcie, planuję kupić szczeniaka – to mieszanka amstaffa z bokserem (rodzice są rzekomo rasowi). Tylko nie wiem, czy muszę załatwiać jakieś formalności i czy taki pies trafia do jakiejś konkretnej kategorii? Możecie mi wyjaśnić, jak to wygląda z waszej wiedzy? W każdym razie sprzedawca zapewnia mnie, że to nie będzie groźny pies.
Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

24 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Célineo
    Célineo Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    We Francji możesz adoptować Amstaffa z rodowodem (2. kategoria), ale wiąże się to z wyrobieniem specjalnego pozwolenia, załatwianiem formalności w urzędzie miasta i tym podobnymi sprawami... Jeśli jednak trafisz na szczeniaka w typie amstaffa (czyli mieszańca bez rodowodu), może on zostać uznany za pitbulla, a te są we Francji całkowicie zakazane (1. kategoria). Wtedy trzeba robić specjalną diagnozę u uprawnionego weterynarza, żeby udowodnić, że pies nie pasuje do opisu pitbulla. To mnóstwo chodzenia, stresu i ryzyka dla samego psiaka... Krótko mówiąc: jeśli chcesz Amstaffa, adoptuj Amstaffa (z rodowodem). Jeśli chcesz boksera, adoptuj boksera.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki za szybkie odpowiedzi. Junlo to rasowy bokser, ale tak, szczeniak będzie mieszańcem. Czy posiadanie takich psów jest zabronione? Kupuję go od osoby, której mogę zaufać – a właściwie to brat pewnego DJ-a, którego znam (to skomplikowane).
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć jimgali !! Po pierwsze, jeśli to mieszaniec, to nie będzie to pies RASOWY, to się po prostu wyklucza !! Słowo „sprzedawca” trochę mnie przeraża !! Skąd bierzesz swojego psa?
    Przetłumaczony francuski
    C
    Caroline-eg Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Psy z tzw. pierwszej kategorii są we Francji w zasadzie zakazane i nie wolno ich kupować. Jedyne, co ryzykujesz, to to, że szczeniaki zostaną uśpione – pomyśl o tym przez chwilę. Te zwierzaki i tak już wiele przechodzą, nie ma sensu dokładać im cierpienia, chcąc kupić jakąś niewiadomą krzyżówkę. Ale wracając do pytania: albo pies nie zostanie przypisany do żadnej kategorii, bo za bardzo przypomina boksera, albo trafi do pierwszej i wtedy narażasz na ogromne problemy zarówno siebie, jak i psa. To po prostu głupie (mówię o samym pomyśle, nie o Tobie), żeby bawić się w krzyżowanie staffa z inną rasą.
    Przetłumaczony francuski
  • 24 komentarzy na temat 24

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post