Odrastanie sierści na bliźnie
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Tak, właśnie o to samo miałem zapytać... Czy na jego ciele jest ich więcej? Bo wtedy to by wskazywało raczej na jakąś chorobę... pasożyta albo jakieś zmiany skórne...
Zdradzisz nam, co to za rasa? Albo dasz nacieszyć oczy jego słodką mordką? ^^
Dzień dobry,
Rzeczywiście, istnieje ryzyko, że sierść już nigdy nie odrośnie. Wszystko zależy od tego, czy mieszki włosowe zostały wyrwane – to z nich wyrasta włos, więc jeśli ich zabraknie, to niestety nic już tam nie wyrośnie...
Przy okazji, biorąc pod uwagę pochodzenie szczeniaka, proszę sprawdzić, czy nie ma on żadnych schorzeń i czy jego szczepienia są aktualne.
Pozdrawiam,
Alexia
Dzień dobry Orcka,
to nie jest wymierzone w Panią, ale targi szczeniąt nie cieszą się dobrą opinią wśród forumowiczów, podobnie jak kupowanie psów w sklepach zoologicznych. Sama byłam na takim wydarzeniu z dziećmi i wiem, jak bardzo kuszące jest, żeby ulec tym wszystkim słodkim pyszczkom, ale niestety zdarzają się tam szczeniaki zbyt wcześnie odstawione od matki lub pochodzące z pseudohodowli. Kiedy zobaczyłam ceny na tych targach, zrozumiałam, że ten biznes może być wyjątkowo dochodowy, co jest bardzo krzywdzące dla zaangażowanych hodowców, którzy dbają o właściwą selekcję i socjalizację.
Ponieważ to nie moja filozofia, my zdecydowaliśmy się na adopcję.
Tak, faktycznie jest tam druga, mniejsza.
Po prawej na dole zdjęcia wygląda na to, że jest jeszcze jedno mniejsze wgłębienie, które akurat jest pokryte sierścią...
Byłem już u weterynarza, który kazał mi obserwować, czy nie pojawiają się żadne zmiany.
To nie zależy od psa, tylko od rodzaju pierwotnego urazu. Jeśli mieszek włosowy został uszkodzony lub wyrwany, to miejsce już na zawsze pozostanie bez sierści.
I tak, wizyta u weterynarza jest po prostu konieczna, zwłaszcza biorąc pod uwagę, skąd ten biedny szczeniak pochodzi [[::aime pas::]]